CNA a amanat transformarea 10TV in Digi 24

Joi, 02 Februarie 2012, ora 16:36
1485 citiri
CNA a amanat transformarea 10TV in Digi 24
Foto: paginademedia.ro

Membrii CNA au amanat, joi, modificarea licentei audiovizuale a RCS&RDS Bucuresti, care vizeaza schimbarea denumirii postului 10 TV in Digi 24, pana la sedinta viitoare, cand vor sa le vada alaturi de managerul de proiect si pe "vedetele postului".

Propunerea de amanare a venit initial din partea presedintelui CNA, Rasvan Popescu, care a spus ca aceasta masura nu va afecta in vreun fel dramatic acest post, pentru ca el va emite in noua formula de la 1 martie.

"E un post care isi propune sa intre pe piata de la 1 martie, deci propunerea de amanare nu impiedica activitatea lor, pana la o noua sedinta a CNA. Nu implica decat cunoasterea proiectului din partea noastra, vom avea ocazia sa vorbim cu echipa redactionala", a spus Popescu.

Amanarea a fost sustinuta si de alti membri ai CNA, precum Cristina Trepcea - care a avut rezerve in ceea ce priveste seriozitatea acestui post, care a primit deja somatii si sanctiuni.

Printre cei care au sustinut aprobarea modificarii licentei si care au fost convinsi ca "intalnirea cu vedetele postului" nu va schimba mult din situatie, mai ales ca echipa deja este cunoscuta, au fost Dan Grigore, Narcisa Iorga, Ioan Onisei.

Modificarea licentei audiovizuale din partea S.C. RCS&RDS SA Bucuresti vizeaza si schimbarea tematica a emisiunilor, transformandu-se din sfera generalista in cea a stirilor.

Potrivit managerului de proiect al postului, George Orbean, postul va putea emite din 1 martie, studiourile si dotarea fiind "pregatite si fara probleme".

Din echipa redactionala a postului vor face parte, printre altii, Valeria Dorneanu, Cosmin Prelipceanu, Ema Zeicescu, Gabriela Peset. Sunt deja angajati 50 de reporteri si corespondenti in 20 de orase.

"Ne propunem sa livram informatii, mai putine talk-show-uri si mai multe stiri. Va fi un matinal cu difuzarea unor stiri si in principal va exista si o emisiune intitulata 'Romania in direct', ce se va transmite de luni pana vineri.

La fiecare ora fixa vor fi jurnale de stiri. Vor fi trei echipe de jurnalisti si in functie de actualitate se opresc jurnalele si se introduce tematica evenimentului important al zilei. Vrem sa avem cat mai putine dezbateri", a explicat membrilor CNA reprezentantul postului de televiziune, George Orbean, responsabilul de proiect.

Unul dintre membrii CNA, Mihai Malaimare, a vrut sa stie daca postul va emite emisiuni culturale, raspunsul fiind ca vor exista si jurnale culturale dedicate copiilor.

Dan Grigore a atras atentia celor de la S.C. RCS&RDS SA ca este nevoie si de emisiuni culturale, chiar daca tentatia tuturor televiziunilor este de se axa mult pe programele care fac rating.

George Orbean a declarat presei ca, in prezent, postul Digi 24 va fi unul de portofoliu, care se va difuza numai in reteaua RCS &RDS si care nu are obiectiv comercial.

"Audienta va fi de 0,7 in primele 6 luni si nu vrem o audienta speciala ca audienta pentru noi nu e un scop, ci e un efect. Ne-am propus sa facem un lucru bine organizat cu oameni foarte buni", a declarat Orbean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#CNA, #10 TV, #Digi 24, #CNA deschidere Digi 24 , #CNA