CNA a interzis reclamele la tigari electronice

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 21:49
3520 citiri
CNA a interzis reclamele la tigari electronice
Foto: Arhiva

Reclamele la tigarile electronice nu vor putea fi difuzate dupa ce membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au votat, marti, interzicerea acestui gen de publicitate.

Propunerea de interzicere totala a reclamei la acest gen de produse a apartinut lui Christian Mititelu, membru CNA, si a primit sapte voturi, in timp ce o alta propunere, trimiterea dupa ora 22.00 a reclamelor la tigarete electronice, venita din partea lui Ioan Onisei, nu a primit decat doua voturi, informeaza Pagina de Media.

CNA vrea sa interzica reclamele la tigarile electronice

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a subliniat ca problema acestor reclame nu este produsul pe care il promoveaza, ci aparitia in aceste spoturi a unor persoane care fumeaza: "Nu mergem pe ideea ca nu se poate face reclama la acest produs, ci ca in modul in care sunt realizate sunt aratate persoane care fumeaza".

"Nu deschid usa audiovizualului reclamelor astora. Intrarea in legalitate inseamna ca nu se dau la televizor. Nu se difuzeaza deloc (...) Spotul face publicitate la fumat. Maine, poimaine, o sa faca publicitate la iarba, ca nici aia nu e tutun", a atras atentia un alt membru CNA, Cristina Trepcea.

CNA a amendat RCS&RDS pentru ca a scos un program din grila

De aceeasi parere este si Narcisa Iorga, membru CNA: "Se poate face reclama la tigara electronica, dar fara sa-mi arate gestul de a fuma, fara sa-mi arate paralela cu fumatul. Eu am o problema cu gestul de a fuma. Aratati tigarea eletronica si atat.

Gestul este acelasi, imi arata pipa, tigarile din tutun s.a. Vreau sa va anunt ca am avut o discutie informala cu reprezentantii audiovizualului asteptand sa-l retraga din propria initiativa, dar acest lucru nu s-a intamplat".

Codul audiovizualului arata ca "orice forma de comunicare comerciala audiovizuala pentru tigari si alte produse pe baza de tutun este interzisa".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#CNA interzice reclame tigari electronice, #tigari electronice, #reclame tigari electronice, #Consiliului National al Audiovizualului , #CNA