CNA: Jucan vrea sa sesizeze Parchetul pentru acuzatiile Monicai Macovei aduse Consiliului

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 19:18
2409 citiri
CNA: Jucan vrea sa sesizeze Parchetul pentru acuzatiile Monicai Macovei aduse Consiliului
Foto: B1TV

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului, a afirmat joi ca va sesiza Parchetul in urma acuzatiilor aduse Consiliului de Monica Macovei, care a scris pe Facebook ca CNA a intervenit la Pro TV pentru ca televiziunea sa-i anuleze o emisiune online.

Daniel Serban si Mihai Politeanu, din staff-ul de campanie al candidatului independent la presedintie Monica Macovei, au sustinut in sedinta CNA de joi ca jurnalistul Marius Tian de la Pro TV a fost cel care i-a informat telefonic ca CNA a intervenit in cazul respectivei emisiuni online.

Macovei: ProTV mi-a anulat emisiunea si a sters inregistrarea cu Iohannis, la cererea CNA

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a precizat ca CNA are atributii foarte limitate in online si doar in privinta serviciilor media audiovizuale la cerere.

"CNA are atributii de reglementare pentru furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere. (...) Dar niciodata nu intervenim in independenta editoriala, ci pe protectia de minori si pe legislatia pe care Comisia Europeana a impus-o prin directiva serviciilor media audiovizuale", a spus Georgescu.

Valentin Jucan a precizat ca acuzatia adusa de Monica Macovei este "de ordin penal".

"Eu iau act de declaratia clara pe care dansii (reprezentantii staff-ului Monicai Macovei, n.red.) au facut-o intr-un spatiu oficial, intr-o sedinta a CNA. Cred ca se constituie intr-o declaratie cel putin la fel de valoroasa din punct de vedere juridic, ca si punctul de vedere in scris al Pro TV. Mie nu-mi ramane altceva de facut decat sa sesizez niste organe competente.

Dupa aceste audieri voi sesiza Parchetul. Este inadmisibil sa se aduca astfel de acuzatii unei institutii de ingerinte in continutul editorial de la un pupitru al unei institutii publice si noi sa ne prefacem ca nu se intampla nimic. Voi sesiza Parchetul in legatura cu aceste acuzatii", a spus Jucan.

Potrivit lui Jucan, Pro TV a negat intr-un punct de vedere transmis CNA faptul ca ar fi transmis staff-ului de campanie al Monicai Macovei ca ar fi anulat acea emisiune online la interventia CNA.

Presedintele de sedinta, Monica Gubernat, membru CNA, i-a intrebat pe reprezentantii Monicai Macovei de ce a fost necesar sa acuze CNA "fara probe" si daca isi vor cere scuze public catre Pro TV si CNA.

"Nu avem de ce sa ne cerem scuze, pentru ca nu am adus acuzatii nefondate. Daca reprezentantul Pro TV care a vorbit cu noi n-a mintit, avem de-a face cu un caz penal. Daca reprezentantul Pro TV a mintit in discutia cu noi, atunci responsabilitatea apartine Pro TV. Noi plecam de la prezumtia de buna-credinta a reprezentantului Pro TV, care ne-a dat motivul real al anularii emisiunii", a spus Mihai Politeanu.

DNA descinde la CNA. Laura Georgescu, suspectata ca fabrica sesizari la adresa unor posturi TV (Video)

In cele din urma, membrii CNA au decis, prin vot unanim, sa protesteze "printr-un comunicat de presa dur" adresat Monicai Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Jucan sesizare Parchet Macovei ProTV, #Macovei CNA cenzura online ProTV , #CNA