Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CNA vrea sa se adreseze Parlamentului - reclama presiuni politice

Vineri, 09 Martie 2012, ora 08:33
1874 citiri
CNA vrea sa se adreseze Parlamentului - reclama presiuni politice
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului cere Parlamentului o audiere in cadrul comisiilor de cultura, denuntand declaratiile publice ale politicienilor, pe parcursul dezbaterilor pe tema sanctionarii postului de televiziune Antena 3.

Politicienii vizati de membrii Consiliului sunt Crin Antonescu, deputatul PSD Mircea Dusa si deputatul independent Mircia Giurgiu, se arata intr-o scrisoare deschisa a CNA, citata de Romania Tv.

"Apreciem ca interventiile publice ale unor parlamentari cu privire la o situatie aflata in plin proces de analiza de catre CNA au fost de natura sa influenteze votul membrilor Consiliului", precizeaza documentul.

Scrisoarea face referire la acuzatiile PSD potrivit carora CNA actioneaza politic, la protestul deputatului independent Mircia Giurgiu, dar si la declaratiile lui Crin Antonescu referitoare la Dan Grigore.

Dan Grigore a demisionat din CNA: Sunt posturi TV care practica terorismul mediatic

Maestrul Dan Grigore s-a tinut de cuvant si a demisionat, joi, din Consiliul National al Audiovizualului dupa ce a asteptat, fara niciun rezultat, doua zile scuze din partea lui Crin Antonescu pentru jignirile aduse intr-o emisiune la Antena3.

De asemenea, Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat, in urma cu o saptamana, ca primeste amenintari cu moartea, iar membrii Consiliului sunt constant jigniti, amenintati si santajati.

Membru al CNA, amenintat cu moartea si santajat - decizia in cazul Antenelor, amanata

Declaratiile au fost facute intr-o conferinta de presa, in care CNA-ul si-a exprimat punctul de vedere dupa ce propunerea ca postul de televiziune Antena 3 sa fie sanctionat cu o intrerupere a emisiei, de 10 minute, a fost din nou amanata.

"Este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de sase voturi, faptul ca suntem atacati si suntem amenintati, santajati, jigniti poate ca are o explicatie, dar nu o pot intelege. Eu personal am fost amenintata cu moartea", a spus atunci Narcisa Iorga.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#CNA Parlament presiuni politice, #CNA amenda Antene , #CNA