Der Spiegel si autorul articolului "Diletantul" sesizeaza CNA dupa atacurile de la Antena3 si Realitatea TV

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 17:00
6178 citiri
Der Spiegel si autorul articolului "Diletantul" sesizeaza CNA dupa atacurile de la Antena3 si Realitatea TV
Foto: captura YouTube / AstraFilm Sibiu

Jurnalistul german Keno Verseck, autorul articolului "Rumaniens Staatschef, Iohannis: Der Dilettant", publicat pe site-ul spiegel.de, anunta ca va sesiza Consiliul National al Audiovizualului (CNA), dupa ce a fost acuzat pe nedrept de posturile Antena3 si Realitatea TV fiindca l-a criticat pe Klaus Iohannis.

"Pentru o parte a presei romane este de neconceput ca un ziarist sa aiba principii, valori, o deontologie", a comentat acesta intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Comentariul vine dupa ce jurnalistul german a fost dur atacat la posturile Antena3 si Realitatea TV, apropiate presedintelui Iohannis, fiind acuzat ca ar fi "basist", platit de Institutul Cultural Romani in vremea mandatului fostului presedinte.

"Antena 3 nu m-a sunat si nu mi-a acordat nici un drept la replica. Ma voi adresa CNA-ului, demers sustinut si de catre SPIEGEL. Ma voi adresa CNA-ului si in ceea ce priveste emisiunea 'Jocuri de Putere' de la Realitatea TV: si de acolo nimeni nu m-a sunat, nimeni nu m-a contactat. Sunt uluit si socat ca o parte a presei din Romania se ocupa in asa fel de persoana mea. Nu eu sunt important. Sunt mii de subiecte importante", a declarat Keno Verseck, adaugand ca articolul sau "putea sa apara exact asa si in Romania".

Cum e atacat Iohannis in celebrul Der Spiegel: Diletantul! (Video)

Autorul articolului "Diletantul": Iohannis a dezamagit multi romani

Jurnalistul german a elucidat si episodul ICR.

"La un moment dat, la Berlin, am participat la o conferinta a ICR in colaborare cu Academia Europeana Berlin, a fost vorba despre 'Religie si societate in Romania', am facut o prezentare si am moderat dezbaterea. A fost o munca pe care am prestat-o, este absolut normal sa fii platit. Nu are nici o legatura cu Traian Basescu. In Germania, foarte des, ziaristi care sunt experti in anumite domenii sunt invitati sa modereze astfel de dezbateri, foarte des sunt platiti, si cat timp o institutie sau o fundatie se incadreaza in spectrul valorilor democratic-umaniste, nu vad nici o problema.

In 2012, cand am scris despre incercarea USL de a-l indeparta pe Traian Basescu, anumiti insi de la Cotidianul au scris aceste mizerii. N-am fost, nu sunt si nu voi fi platit de Traian Basescu. Ba, am si scris foarte critic despre el. Recent, spre exemplu, am mentionat declaratiile sale xenofobe si sovine fata de refugiati. Deci, am fost platit doar de redactiile in care am lucrat si niciodata nu mi-a spus cineva ce sa scriu, si niciodata nu am fost cenzurat. Este o aberatie totala ce mi se reproseaza", a mai comentat Keno Verseck.

Jurnalistul Keno Verseck, care a fost corespondent de presa in Romania si care a lucrat pentru CCB, Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung si Die Zeit, a publicat zilele trecute pe site-ul Der Spiegel un articol critic la adresa presedintelui Romaniei, in care a scos in evidenta mai multe greseli facute, in opinia sa, de Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jurnalist Iohannis Diletantul CNA, #Keno Verseck CNA Iohannis , #CNA