Gabriela Firea ar putea sa o dea in judecata pe Narcisa Iorga

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 23:48
3465 citiri
Gabriela Firea ar putea sa o dea in judecata pe Narcisa Iorga
Foto: Arhiva

Gabriela Firea a fost obligata sa plateasca o amenda administrativa de 1.000 de lei dupa ce Narcisa Iorga a reclamat-o in justitie pentru "santaj si ultraj". Instanta a decis NUP, dar a mentinut o amenda.

Acum, Gabriela Firea ia si ea in calcul o actiune in instanta impotriva lui Iorga si spune ca ar dori sa conteste amenda, scrie Mediafax.

" (...) Apreciez ca procurorul de caz a dispus neinceperea urmaririi penale atat pentru ultraj, cat si pentru santaj si ma voi sfatui cu avocatul meu daca voi contesta amenda administrativa primita, precum si in legatura cu oportunitatea de a o chema eu in fata instantei pe doamna Iorga, pentru prejudiciile morale si trauma pe care mi le-a adus mie si familiei mele, avand si martori in acest sens (...) ", a declarat Gabriela Firea.

Pe 8 martie 2011, Narcisa Iorga, membru al CNA, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Aceasta a reclamat ca Gabriela Vranceanu Firea a comis "infractiuni de santaj si ultraj", in perioada in care aceasta realiza emisiunea "Stirea Zilei", la Antena 3.

Narcisa Iorga a acuzat faptul ca Firea, in timpul emisiunii de la Antena3, "a amenintat cu dezvaluirea unor aspecte si fapte ce tin de viata sa privata si profesionala, anterioare numirii sale in functia de secretar de stat, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cu intentia de a o compromite".

Narcisa Iorga a mai declarat la acea vreme ca Gabriela Firea a incercat sa o constranga si sa o determine sa renunte la indeplinirea obligatiilor de serviciu, adica sa o impiedice in a mai propune amendarea si monitorizarea postului Antena3.

Parchetul a decis in final ca Firea nu a urmarit sa obtina in mod injust un folos astfel ca acuzarea sa de santaj nu a putut fi sustinuta. Totusi, instanta a decis, in privinta acuzatiei de ultraj, ca, avand in vedere ca fapta reclamata a fost comisa prin intermediul unei televiziuni, aceasta nu e lipsita de orice pericol social asa ca s-ar impune o amenda administrativa.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Firea Narcisa Iorga CNA proces, #amenda Firea CNA Antena3, #proces Narcisa Iorga Gabriela Firea , #CNA
Comentarii