Jucan (CNA): Antena3 si Romania TV au manipulat votul duminica

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 22:42
7753 citiri
Jucan (CNA): Antena3 si Romania TV au manipulat votul duminica
Foto: Antena3

Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), acuza posturile de televiziune Antena3 si Romania TV ca au manipulat votul dat duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Am asistat astazi (duminica - n.red.) la cea mai mare manipulare si fraudare a votului de catre unele posturi de televiziune. Antena3 si RomaniaTV, doua televiziuni licentiate in Romania, si-au aratat capacitatea de dezinformare si manipulare, indeplinindu-si astfel tinta existentei lor.

Au fost difuzate informatii mincinoase, filmari regizate cu camera ascunsa, reportaje mincinoase de la sectiile de vot din strainatate, declaratii ale politicienilor cu unic mesaj de sustinere a unui anumit candidat, acuzatii neprobate privind fraudarea votului din diaspora, atacuri la persoana, interventii ale moderatorilor care indeamna la vot in favoarea unui candidat, instigari la ura pe criterii etnice", a comentat pe Facebook Valentin Jucan.

Iohannis, castigator detasat: Scor categoric. Ponta l-a felicitat. Liderul ACL s-a dus la Universitate

Acesta considera ca tot ce s-a intamplat duminica la cele doua posturi apropiate PSD este "fara precedent (...) normele legale fiind incalcate sever aproape in fiecare minut de emisie, moralitatea publica fiind si ea batjocorita".

Valentin Jucan considera ca principalul responsabil pentru aceasta situatie este Parlamentul Romaniei, sub controlul caruia se afla CNA.

Victoria lui Iohannis, prin ochii Antena 3: Spalare pe creier pe Internet!

"Consiliul National al Audiovizualului - CNA va trebui sa analizeze, in prima sedinta publica, intreaga desfasurare a zilei de alegeri, din punct de vedere audiovizual, cu precadere la posturile Antena3 si RomaniaTV, posturi care, in aceste conditii, ridica mari semne de intrebare in legatura cu posibilitatea pastrarii licentelor audiovizuale. Daca CNA nu va transa cu corectitudine gravele incalcari ale legislatiei, va fi complice cu fraudarea alegerilor si cu distrugerea credibilitatii presei audiovizuale.

Aceste posturi nu mai reprezinta de mult timp jurnalismul liber, declaratiile lor de credinta formulate la momentul solicitarii licentei audiovizuale fiind transformate in simple lozinci. Servilismul politic nu are ce cauta intr-o presa libera a unui stat democratic", se mai arata in comunicatul remis presei de Valentin Jucan.

In replica, Monica Gubernat, membru CNA de asemenea, il acuza pe Jucan ca este ipocrit si il "someaza" sa inceteze cu "vanarea radiodifuzorilor pe criterii politice".

"Faptul ca nu ati avut o pozitie publica fata de de declaratia fara precedent a unui moderator 'care ridica mingi la fileu' vine in sprijinul afirmatiilor mele. Domnule Jucan Valentin Alexandru, va provoc sa tratam cu corectitudine legislatia audiovizuala si radiodifuzorii", ii mai transmite acesta colegului sau, conform unui comunicat citat de Pagina de Media.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Jucan Antena3 manipulare vot prezidentiale, #Jucan CNA Antena3 manipulare alegeri , #CNA