Membru al CNA, amenintat cu moartea si santajat - decizia in cazul Antenelor, amanata

Joi, 01 Martie 2012, ora 14:27
3090 citiri
Membru al CNA, amenintat cu moartea si santajat - decizia in cazul Antenelor, amanata
Foto: Arhiva

Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat, joi, ca primeste amenintari cu moartea, iar membrii Consiliului sunt constant jigniti, amenintati si santajati.

Declaratiile au fost facute intr-o conferinta de presa, in care CNA-ul si-a exprimat punctul de vedere dupa ce propunerea ca postul de televiziune Antena 3 sa fie sanctionat cu o intrerupere a emisiei, de 10 minute, a fost din nou amanata.

"Este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de sase voturi, faptul ca suntem atacati si suntem amenintati, santajati, jigniti poate ca are o explicatie, dar nu o pot intelege. Eu personal am fost amenintata cu moartea", a spus Narcisa Iorga, citata de Pagina de Media.

Iorga a subliniat ca "CNA este subiectul unor atacuri virulente din partea unor posturi care incalca legea si care se supara ca sunt amedate". Membra CNA a precizat ca a primit 3.400 de mesaje de amenintare cu moartea, printre acestea aflandu-se si mesaje de la membri ai Consiliului.

Antenele scapa momentan de o noua intrerupere a emisiei

CNA a amanat din nou luarea unei decizii in cazul emisiunii "Sinteza zilei", in care Mihai Gadea l-a etichetat pe presedintele CNAS, Lucian Duta, drept "dobitoc".

Antenele, iar la CNA: Gadea l-a facut pe seful CNAS nesimtit, dobitoc si mitocan

Avocatii postului de televiziune au cerut timp sa-si poata formula un punct de vedere si, eventual, ca Mihai Gadea sa poata sa fie prezent in fata Consiliului. CNA-ul a organizat, in schimb, o conferinta de presa in care membrii Consiliului si-au exprimat punctele de vedere in legatura cu acest subiect.

Ioan Onisei, membru al Consiliului, a spus ca solicitarea pe care o face respectiva societate de avocatura pare indirect sa critice CNA "pentru faptul ca nu am acordat dreptul la aparare".

"Antena3 a inteles ca pe parcursul unor emisiuni sa faca informare incorecta atat cu adresa CNA, cat si la adresa celor care suntem prezenti astazi la aceasta conferinta de presa", a spus acesta.

Un alt membru al CNA, Dan Grigore, a acuzat ca demersurile facute de Antena 3 au scopuri politice.

"A fost o intelegere in virtutea unui model care a devenit clasic, modelul de victimizare tip OTV. Si spun ca CNA-ul incearca sa distruga pe marele apostol al democratiei din Romania, care este postul Antena3. Demersurile Antenei3 din ultima vreme sunt mai toate facute in scopuri politice. E o naivitate sa credem ca sunt feciorelnic facute in afara spatiului politic. Mie mi se pare cel mai periculos faptul ca Opozitia nu incearca se se delimiteze de acest lucru, este foarte grav, cel mai periculos.

Din punctul meu de vedere, demersul acesta pseudo-jurnalistic, derapand tot timpul de la cele mai elementare norme, fata de dreptul omului la demnitate, la dreptul de exprimare si demnitatea celui care priveste", a spus Dan Grigore.

De unde a izbucnit scandalul

Propunerea de sanctionare a venit dupa ce, intr-o emisiune la Antena 3, moderatorul Mihai Gadea l-a numit "dobitoc", "nesimtit" si "mitocan" pe seful Casei Nationale de Asigurari, Lucian Duta.

Antena 3 a fost reprezentata la sedinta de un avocat, care a sustinut pozitia postului si a lui Mihai Gadea.

Un alt post din trustul Intact, controlat de presedintele PC, Dan Voiculescu, Antena 1, a primit o intrerupere a emisiei de 10 minute, dupa difuzarea unor imagini cu fostul premier, Emil Boc, dezbracat in vestiarul unei sali de fitness.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#suspendare emisie Antena 3, #NArcia Iorgulescu CNA amenintare, #Gadea Duta dobitoc , #CNA