Pericolele presei: "Romanii sunt supusi unui program de imbecilizare nationala" - de la Breaking News la stirile pe surse

Marti, 09 Februarie 2016, ora 10:15
9262 citiri
Pericolele presei: "Romanii sunt supusi unui program de imbecilizare nationala" - de la Breaking News la stirile pe surse
Foto: captura video Facebook/Valentin Jucan

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a lansat o campanie prin care isi propune sa explice rolul televiziunii si radiolului, avand in vedere ca "de prea mult timp romanii sunt supusi unui program de imbecilizare nationala prin intermediul presei".

Astfel, Jucan a realizat o serie de episoade video, postate pe Internet, in care vorbeste despre acest subiect. In cel mai recent filmulet, reprezentantul CNA atrage atentia ca "OTV-izarea si manelizarea romanilor a avut succes".

Valentin Jucan a lansat un proiect online pentru a explica ce este CNA-ul

"De altfel, chiar Dan Diaconescu, acum cativa ani, recunostea acest lucru. Dar nu el este unicul responsabil. Primul vinovat este CNA-ul care nu a reactionat. Totusi, ideea desfiintarii institutiei este o prostie. Nu, nu desfiintarea CNA-ului este solutia, ci schimbarea lui, reformarea fundamentala a Consiliului este solutia, astfel incat sa poata proteja din nou interesul publicului si nu al politicienilor", sustine Valentin Jucan.

Acesta lamureste si de ce a demarat proiectul tocmai in an electoral: "pentru ca acuratetea alegerilor locale si parlamentate tine de nivelul imbecilizarii voastre. Cu cat sunteti mai supusi acestei forme extreme de manipulare, cu atat mai usor veti fi manevrati in momentul in care va trebui sa va exercitati un drept fundamental: dreptul la vot".

Jucan spune ca cea mai mare parte a presei le fura romanilor, in mod deliberat, libertatea de a vota in cunostinta de cauza.

"Emisiunile care au ca principiu prostitutia morala sau chiar promovarea unei forme de prostitutie sexuala au fost doar inceputurile. Ne-am distrat o perioada pe seama lor; acum au ajuns sa invadeze aproape toate posturile. (...) Prezenta lor constanta le-a transformat in cauze juste, in comportamente firesti.

Violul, bataia, incestul, familia degradata, toate par ca sunt mizilicuri", precizeaza el.

Jucan arata ca, imediat dupa aparitia acestor emisiuni, au aparut si "masutangii", adica "jurnalisti inchipuiti, singuri la o masuta, in fata camerei, seara, comentand presa de a doua zi. La inceput au fost si ei nostimi. Acum au devenit justitiari".

"Cu ei ai parte de judecata cea mai rapida: in cateva minute se da verdictul: prost, idiot, smenar, bou, ciumpalac, hot, borfas etc. Totul este realizat cu determinarea ca dumneavoastra sa nu mai ganditi; doar o fac ei pentru voi! Trebuie numai sa acceptati faptul ca teoriile lor reprezinta adevarul absolut. Asa ca nu mai aveti nevoie de ratiune. Mai mult, limbajul folosit de acestia, fiind unul de autobaza (ei zic ca 'este pe intelesul tuturor'), va poate da senzatia de multe ori ca sunteti razbunati, in raport cu personajele tocate.

Acesta este momentul in care, in sinea voastra, va spuneti: 'mama ce bine i-a zis-o'. De fapt, in realitate, acesta este momentul in care va opriti din a mai rationa si incepeti sa transformati jurnalistul in cauza in 'unicul detinator al adevarului'. Si uite asa, votul dumneavoastra este furat", explica membrul CNA.

Valentin Jucan vorbeste si despre "breaking news-uri" si informatiile obtinute "pe surse". In opinia lui, primele sunt "false stiri importante", iar cele din urma sunt minciuni cu scopul de a defaima o persoana publica.

"In cazul breaking news, vi se servesc, de cele mai multe ori, false stiri importante. Nu, acelea nu sunt esentiale. Ele va sunt prezentate fie pentru a va forta sa credeti ca o actiune a unui om politic sau partid este importanta, fie pentru a acoperi o adevarata stire, cu impact negativ in societate. Oricare varianta ar fi, minciuna se numeste, iar dumneavoastra veti vota cu ea in minte.

Cazul Colectiv este un breaking news, atacurile teroriste sunt subiecte de breaking news, demisia unui ministru sau a intregului Guvern, astea sunt subiecte de breaking news, nu conferintele de presa de la partide in care politicienii, de fapt, vorbesc intre ei.

Cand este vorba de formula 'stire pe surse', trebuie sa stiti urmatorul lucru:

da, exista stiri pe surse, numai ca cele adevarate sunt bine verificate inainte de difuzare, prin urmare ele se si confirma. Din pacate, in presa noastra, aproape toate stirile pe surse sunt minciuni care au ca scop unic defaimarea unei persoane publice. Sunt difuzate, apoi nimeni nu mai cauta sa vada daca sunt si reale", subliniaza Jucan.

Reprezentantul CNA sustine ca, atunci cand un telespectator aude ca persoana X este cercetata de DNA, se gandeste imediat "uite, inca un corupt nenorocit".

"Ei bine, daca anuntul nu se concretizeaza, inseamna ca tocmai ati fost inselati. (Voi) continua sa spun lucrurilor pe nume, fiindca imi pasa de cat adevar si cata minciuna vor fi numarate anul acesta pe buletinele de vot", conchide Jucan.

DESPRE INDOBITOCIREA ROMANILOR CU AJUTORUL TELEVIZIUNII,DESPRE "MASUTANGII" DIN PRESA SI MANIPULARE IN AN...

Posted by Valentin-Alexandru JUCAN on Monday, February 8, 2016

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Valentin Jucan manelizare romani, #Valentin Jucan presa furt vot, #Valentin Jucan minciuni presa , #CNA