Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Post TV somat de CNA. Realizatorul a spus ca Ponta e un nesimtit tot ca Boc

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 16:59
6680 citiri
Post TV somat de CNA. Realizatorul a spus ca Ponta e un nesimtit tot ca Boc
Foto: Jurnalul

Televiziunea locala Arges TV a fost somata, joi, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru o emisiune in care realizatorul a spus ca Victor Ponta este "un nesimtit" la fel ca Emil Boc.

In emisiunea "EDimineata", difuzata pe 21 februarie, de Arges TV, realizatorul Eduard Vasile a comentat articole din presa locala, spunand la un moment dat: "Ponta sa se duca dracu' acasa, sa inteleaga ca e un nesimtit tot ca Boc si ca au salarii de zeci de mii de euro pe luna (...) ".

Membrul CNA Radu Calin Cristea a propus aplicarea unei somatii publice in acest caz, avand in vedere ca televiziunea Arges TV nu a mai primit nicio sanctiune de la CNA in ultimul an.

In schimb, membrul CNA Florin Gabrea s-a aratat indignat de acest limbaj, care, in opinia sa, este copiat de la televiziunile centrale.

"In ce hal poate sa arate o televiziune din provincie care a primit o injectie de la televiziunile centrale. Sunt pur si simplu atitudini de grota. Daca dam doar o somatie, perpetuam acest gen de atitudine de grota", a spus Florin Gabrea.

"Omul se obisnuieste cu mizeria, cu raul, cu porcariile si atunci nu-l mai deranjeaza dupa un timp. Dar sunt unii oameni, putini, care sunt oripilati. Poate redactia spune 'Foarte bine, da-i lui Ponta la cap'. Dar se poate critica si civilizat", a mai spus Florin Gabrea, care a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei in acest caz.

Dumitru Ciobanu, sef al Serviciului Juridic si Reglementari din CNA, a spus insa ca o amenda de 100.000 de lei nu se sustine in cazul Arges TV, pentru ca televiziunea nu a mai avut nicio sanctiune in ultimul an.

In cele din urma, CNA a decis sa aplice o somatie publica in acest caz, pentru incalcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit caruia "Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#post TV somat CNA, #CNA televizune locala Arges, #somatie publica CNA post TV , #CNA