Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Postul lui Costi Ionita, amenda record de la CNA pentru reclame la linii erotice

Marti, 18 Martie 2014, ora 22:25
6991 citiri
Postul lui Costi Ionita, amenda record de la CNA pentru reclame la linii erotice

CNA a decis, marti, sa mentina amenda record de 100.000 de lei pe care a aplicat-o pe 6 februarie postului Mynele TV, care il are ca actionar si pe cantaretul Costi Ionita, din cauza ca aceasta televiziune a difuzat, in februarie 2013, in timpul noptii, reclame la convorbiri telefonice erotice.

Licenta audiovizuala a Mynele TV este detinuta de societatea Happy Music SRL, ai carei asociati sunt Constantin Ionita si Corina Mihaela Boabes, cu cate 50%.

Societatea Happy Music SRL a contestat la CNA amenda de 100.000 de lei pe care Consiliul a aplicat-o televiziunii Mynele TV.

La sedinta CNA de marti au fost prezenti Corina Boabes, actionar si administrator al Mynele TV, si Dan Boabes, directorul tehnic al televiziunii.

Dan Boabes a spus ca amenda de 100.000 de lei aplicata de CNA televiziunii Mynele TV este foarte mare, avand in vedere ca acest post nu a mai primit pana in prezent nicio sanctiune pentru incalcarea legislatiei audiovizuale.

Digi, Mynele si Trinitas, acum pe toate televizoarele. Cine mai e pe lista obligatorie a CNA?

"Ne pare rau ca am gresit, dar consideram ca penalizarea este excesiva (...) Cred ca ar trebui luat in considerare si istoricul postului Mynele TV. Functionam de foarte multi ani si nu am fost sanctionati niciodata. Buna noastra credinta a fost dovedita de-a lungul timpului", a spus Dan Boabes.

Insa Laura Georgescu, presedintele CNA, i-a spus lui Dan Boabes ca Mynele TV nu a mai fost sanctionata din cauza ca, in trecut, CNA nu a efectuat controale la aceasta televiziune.

Pe de alta parte, Dan Boabes a spus ca Romania este singura tara care interzice difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice.

Laura Georgescu i-a raspuns: "In nicio tara nu exista un post ca al dumneavoastra in 'must carry' (in lista televiziunilor obligatorii pentru totii cablistii - n.red.) ".

Insa Dan Boabes a precizat ca, in anul 2013, atunci cand au fost difuzate respectivele reclame la convorbiri telefonice erotice, Mynele TV nu a fost in lista "must carry". "In anul 2014 suntem intr-adevar in lista 'must carry'. Si in 2012 am fost in aceasta lista, dar principalii operatori de cablu nu au distribuit Mynele TV", a spus Dan Boabes.

Reprezentantii postului: Noi nu am difuzat niciodata continut platit

"Mynele TV este al 14-lea post ca audienta, desi nu este distribuit de principalul distribuitor, RCS&RDS. Interesul pentru acest post exista. Noi ne-am straduit ca acest continut difuzat de televiziune sa fie de calitate, sa respecte anumite standarde si nu am difuzat niciodata continut platit. La noi nu o sa vedeti niciodata difuzari de videoclipuri cu minori, cum se intampla la alte televiziuni (...) Noi ne-am impus o anumita conduita si dorim sa respectam acest lucru in continuare", a mai spus Dan Boabes.

Insa membrul CNA Narcisa Iorga a spus ca Mynele a difuzat videoclipuri care au incalcat legislatia audiovizualului. Ea s-a referit la faptul ca, pe 6 februarie, CNA a decis sa interzica de la difuzare pe posturile de televiziune, inainte de ora 23.00, trei videoclipuri ale unor melodii interpretate de cantareti de manele. Decizia a vizat melodiile "Esti foc de frumoasa", a lui Nicolae Guta, "Florida", a cantaretului ASU, si "Ce portbagaj" de Damany.

De altfel, in sedinta CNA de marti, au fost redifuzate aceste melodii pe ecranele din sala de Consiliu, pentru a le viziona si Dan Boabes. Acesta a precizat ca decizia CNA privind cele trei videoclipuri "nu a fost luata in mod expres pentru Mynele TV".

Ce televiziuni trebuie transmise obligatoriu de cablisti in 2013

Pe de alta parte, revenind la difuzarea reclamelor la convorbiri telefonice erotice, membrul CNA Monica Gubernat a spus ca "publicitatea erotica este interzisa". Gubernat a facut referire la articolul 96, alineatul 1 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, respectiv "Comunicarile comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum si pentru produse si servicii cu destinatie sexuala sunt interzise".

La randul sau, Lorand Turos, un alt membru al CNA, a propus respingerea contestatiei depuse de societatea Happy Music SRL privind amenda de 100.000 de lei. "Eu cred ca acest post ar trebui sa plateasca taxa de poluare, nu sa fie in 'must carry'", a spus Lorand Turos.

Decizia de respingere a contestatiei a fost adoptata de membrii CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Costi Ionita post Mynele TV, #amenda CNA post Costi Ionita, #Mynele TV reclama linii erotice , #CNA