Sefa CNA, acuzata ca a terorizat elevii: Jucam un rol

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 11:40
3430 citiri
Sefa CNA, acuzata ca a terorizat elevii: Jucam un rol
Foto: Pagina de Media

Presedintele CNA, Laura Georgescu, sustine ca tonul agresiv folosit atunci cand a fost inregistrata vorbindu-le unor elevi de scoala primara facea parte dintr-un joc de rol.

Sefa CNA a declarat ca a folosit, in aprilie 2013, expresii precum "vorbeste, ma, cu toata gura!", "n-ai creier, ba, baiatule!" sau "de ce nu stii raspunsul, fetito?" in cadrul unui "demers didactic" in care trebuia sa joace un rol si in care s-au implicat majoritatea membrilor Consiliului care au luat parte la programul "Scoala Altfel", scrie Evenimentul Zilei.

"15 luni mai tarziu, cineva publica fragmente audio scoase din contextul de rol, pe un blog personal, folosit in ultimele sase luni pentru prezentarea defavorabila a continutului sedintelor publice ale CNA.

Sefa CNA, acuzata ca a terorizat elevii: Daca era asta mama mea, fugeam de acasa

Acest demers se inscrie in ceea ce consider a fi o campanie de destabilizare si decredibilizare a CNA, dusa de 15 luni de doi membri ai Consiliului", a declarat Laura Georgescu, cu referire la colega sa, membrul CNA Narcisa Iorga, care a publicat inregistrarile cu limbajul agresiv al presedintelui Consiliului pe blogul personal.

Laura Georgescu a declarat ca intentia CNA a fost sa demareze o "campanie destinata formarii unei gandiri critice la telespectatorii sub 15 ani fata de reflectarea in audiovizual a violentei de orice tip" si ca pentru asta a fost sustinut, in cadrul programului "Scoala Altfel", "un curs demo de 50 de minute, structurat pe exemplificari video, urmate de metoda jocului de rol prin dialog interactiv intre elevi si reprezentantii CNA."

Ceilalti membri CNA nu au apelat la jocuri de rol

Totusi, ceilalti membri ai CNA care au luat parte la actiunea "Scoala Altfel" in 2013 nu au apelat la jocuri de rol, astfel ca Narcisa Iorga le-a vorbit elevilor despre importanta marcajelor de varsta ce apar la programele TV, iar Rasvan Popescu le-a prezentat elevilor o serie de filmulete si ca acestia i-au pus intrebari.

"Nu mi s-a cerut sa joc vreun rol. Am prezentat exemplificari video, cu o serie de situatii violente, apoi am intrat in dialog cu elevii, mi-au pus o serie de intrebari... Am incercat prin mijloacele noastre sa le atragem atentia copiilor ca ceea ce vad pe micul ecran, intr-o serie de situatii, trebuie abordat intr-un mod critic", a declarat Rasvan Popescu.

Sefa CNA, chemata in Parlament sa dea explicatii: Nu are voie sa vorbeasca asa!

In aprilie 2013, Laura Georgescu, presedintele CNA, a fost inregistrata in timp ce le vorbea pe un ton agresiv unor elevi de 9 - 10 ani, cu prilejul campaniei CNA "Volenta in scoli iese de pe TV", in cadrul programului "Scoala Altfel". Aceasta era prezenta la o intalnire cu elevi de clasa a III-a, organizata la Liceul "Ion Heliade Radulescu" din Bucuresti.

"Daca-ncepea un bors d-ala de-i crapa creierii pe pereti?!", "Numai o secunda! Numai o secundaaa! Ajungem si la sex!", "Nu, serios! De ce nu-ti gasesti o prietena? Pai si-atunci ce problema ai? Tie ti se pare cam devreme. Zici tu! Sau zice cine? Familia ta, anturaju', educatia, cutuma in tara?", "Da' tu de ce esti supraponderal? Nu vrei sa nu mai mananci in halu' asta?" sau "D-aia adultii ajung cum ajung in fata voastra. Fiindca in secunda cand au fost in carcasele voastre mici, cineva nu le-a explicat lucrul asta: heei! (batand in banca). Primul ingredient (!) ca ai luat-o razna e cand ai impresia ca esti mai bun, mai tare, mai destept, mai cum vreti voi, mai cult decat toti ailalti. Prima problema ca derapezi!" sunt cateva dintre cuvintele pe care Laura Georgescu le-a folosit in fata copiilor de clasa a III-a.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Laura Georgescu joc rol, #Laura Georgescu CNA elevi, #sefa CNA limbaj agresiv , #CNA
Comentarii