Sefa CNA: Copiii sunt captivi in fata televizorului, se uita ca sa scape de singuratate

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 20:04
1760 citiri
Sefa CNA: Copiii sunt captivi in fata televizorului, se uita ca sa scape de singuratate

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a declarat vineri ca CNA trebuie sa isi indeplineasca misiunea sociala "de a schimba efectiv continutul audiovizualului", pentru a veni in ajutorul copiilor care sunt "captivi" in fata televizorului.

CNA organizeaza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Campionii se Nasc Acum!", la care participa reprezentanti ai Ministerelor Educatiei Nationale, Sanatatii, Tineretului si Sportului, personalitati sportive, reprezentanti ai mediului academic, ai agentiilor de publicitate si ai societatii civile, dar si reprezentanti ai posturilor de radio si de televiziune care realizeaza emisiuni de sport.

CNA incearca sa combata violenta de la televizor cu un cros

In acest context, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus ca prin aceste initiative Consiliul "isi face misiunea sociala de a schimba efectiv continutul audiovizualului, de care se ocupa". "Nu vreau sa oblig pe nimeni nimic, vreau sa-i asez la masa pe toti factorii implicati si sa revenim la jurnalismul de calitate care intoarce informatie publica corecta", a explicat Laura Georgescu.

Copiii vor sa auda "o voce undeva in fundal"

"Nu exista program national gratuit pentru copiii care sunt consumatori captivi de televiziune. Dau drumul la televizor fiindca sunt singuri in casa toata ziua. Asta m-a revoltat si intr-adevar simt ca ii agresez de cate ori las un program de proasta calitate pe audiovizual sa treaca. Asta este scopul acestei actiuni. Nu exista alternativa la asa ceva.

Am fost cinci zile in scoli si copiii s-au plans. Au spus ca dau drumul la televizor de singuratate. Sa aiba o voce undeva in fundal", a relatat Laura Georgescu.

CNA lanseaza un telverde la care copiii pot anunta ce programe nu le plac

Ea a precizat ca, in primul rand, copiii se uita la stiri. "In al doilea rand, se uita la programe generaliste. Este infernal. Desenele animate, canalele de profil erau dupa locul opt sau noua (in preferintele copiilor - n.red.) Vom face public curand studiul nostru din 100 de scoli din Bucuresti si alte 30 de judete si se va putea vedea ca este foarte grav", a spus presedintele CNA.

"Dincolo de ce mananca, de ceea ce beau, de cata miscare fac, ramane sanatatea mintala, acum se formeaza (...) Problema mea este cum ii ataca continutul audiovizual si asta are de facut CNA", a adaugat ea.

CNA vrea sa fie introduse cursuri de media la scoala

Totodata, Laura Georgescu a spus ca, pe 26 mai, va fi organizat Crosul CNA. "Voi avea o larga sustinere din randul vedetelor de radio, de televiziune si vedetelor din sport, care vor veni, vor alerga si vor incerca sa vanda modelul propriei persoane pentru acesti copii care n-au alternativa", a subliniat Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca la Crosul CNA vor participa toti cei 11 membri ai Consiliului, care vor purta tricouri branduite cu recomandarea "Consumul de mai mult de o ora de TV pe zi afecteaza grav sanatatea mentala".

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#CNA copii, #CNA copii televizor, #violenta televizor copii, #televizor copii singuratate , #CNA