De ce este Romania o tara fabuloasa - Interviu

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 16:02
2386 citiri
De ce este Romania o tara fabuloasa - Interviu
Foto: Digi 24

In dorinta de a le arata romanilor tara din interior, Digi 24 va transmite, luni seara, de la Sibiu, o editie speciala in care Cosmin Prelipceanu, redactor-sef al stirilor Digi 24, si invitatii sai vor incerca sa gaseasca solutii pentru ca romanii sa poata folosi corect una dintre cele mai mari resurse ale Romaniei: turismul.

Pentru a afla mai multe despre initiativa am stat de vorba cu Cosmin Prelipceanu, care ne-a precizat ca din campania "Romania din interior" mai fac parte orasele Oradea, Timisoara, Craiova, Constanta si Bucuresti.

Am mai vorbit cu redactorul-sef al stirilor Digi 24 despre conceptul televiziunii, iar acesta ne-a explicat de ce la postul pe care il conduce nu exista ideea de "breaking news", ci doar "news alert".

Pe ce criterii ati ales orasele?

Sunt orase mari, orase culturale, care au inteles sa faca turism asa cum trebuie. Sa luam de exemplu Sibiul, oras care a reusit sa fie pentru un an Capitala Culturala a Europei. Sau Iasiul, un oras in care autoritatile au investit pentru a-l face cat mai atractiv turistic. Ca sa nu mai vorbesc despre Brasov sau Oradea, doua orase care se lauda anual cu zeci de mii de turisti care le trec pragul.

Dupa o luna de campanie, ne puteti spune trei idei generale cu care ar trebui sa ramana telespectatorul?

Romania este o tara fabuloasa, populata de multi oameni care au inteles potentialul ei turistic si apreciata de multi straini care au ales sa traiasca aici tocmai pentru frumusetea locurilor.

Va opriti la aceste orase sau doriti sa continuati campania?

Campania "Romania din interior" a depasit asteptarile noastre, s-a dovedit a fi un real succes. Echipa emisiunii "Din interior", cea care sta in spatele acestei campanii, a demonstrat ca avem atat de multe lucruri de aflat despre tara in care traim de la soarta ursului brun, a sturionului din Dunare pana la povesti de succes din turismul de la noi. La fel de numeroase sunt insa si problemele, asa ca am decis sa aprofundam Romania din interior.

Ce sperati sa schimbati prin aceasta campanie?

Mentalitatea oamenilor, dorinta de a-si descoperi tara, de a vedea locuri minunate din Romania, de a gasi solutii pentru rezolvarea unor probleme. Vrem sa ii ajutam pe romani sa descopere o alta natura a tarii in care traiesc.

De ce este Digi 24 diferita de alte televiziuni

Aveti un concept diferit fata de celelalte televiziuni. Poate cea mai mare diferenta, observata de toata lumea, a fost faptul ca Digi 24 nu da breaking news-uri asa des cum fac celelalte televizini. Cum s-a luat decizia de a nu "ingalbeni" ecranul in momentul stirilor asa-zis importante?

Nu facem altceva decat sa respectam regulile jurnalismului, uitate se pare. Vrem sa ii oferim telespectatorului nostru calitate, oportunitatea de a gandi, de a filtra adevarul, de a avea acces la stiri corecte si echilibrate. Vrem sa fim profesionisti in televiziune, nu ne dorim sa manipulam altceva decat atentia telespectatorilor dispusi sa gandeasca si sa filtreze informatia.

Am observat ca in weekend aveti emisiuni de cultura. Nu credeti ca acest lucru reprezinta un dezavantaj pentru televiziunile de stiri sau mizati pe setea de cultura a romanilor?

Deloc, am constatat de-a lungul timpului ca sunt unele dintre cele mai vizionate produse ale postului, ca oamenii vor sa vada cultura. Arta, film, bune maniere, sfaturi pentru copii pe micul ecran de acasa. Suntem onorati ca personalitati ale vietii culturale ne-au acceptat invitatia de a fi alaturi de noi si vrem se le oferim celor de acasa toata informatia de care au atata nevoie.

In cateva cuvinte. De ce sa alegem Digi 24 si nu alta televiune de stiri?

Pentru ca suntem cei mai buni, corecti si echidistanti jurnalisti din peisajul media actual.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Digi24 Romania din interior, #campanie Romania din interior, #turism Romania din interior , #Digi24