Made in Romania: Mini-serie Discovery cu zeci de motociclete Harley-Davidson fara frane

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 10:31
6513 citiri
Made in Romania: Mini-serie Discovery cu zeci de motociclete Harley-Davidson fara frane
Foto: Facebook/Discovery

Motociclete fara frane, antreprenori dispusi sa riste totul pentru un vis, curse nebunesti pe velodromul Dinamo si filmari la o fabrica din Bucuresti - acestea sunt cateva dintre detaliile productiei ce reconstruieste inceputurile unuia dintre cele mai cunoscute branduri - Harley-Davidson.

Totul se petrecere intr-o mini-serie filmata in Romania, ce va fi difuzata de Discovery Channel incepand de duminica.

"Cred ca cea mai mare provocare la munca la aceasta serie au fost franele... faptul ca motocicletele acestea nu au frane", a marturisit, la o intalnire cu presa, in timpul filmarilor de la Balta Doamnei (judetul Prahova), Michiel Huisman, cel care joaca rolul lui Walter Davidson in aceasta mini-serie.

Actorul a recunoscut ca este un pasionat al motocicletelor, dar, dupa ce a devenit tata, s-a indepartat de acest sport.

"Daca ma intorc pe o motocicleta, nu cred ca va fi altceva decat o Harley", a glumit el. Mai mult, daca ar fi avut posibilitatea sa ia o celebra motocicleta si sa faca o calatorie memorabila, Huisman marturiseste ca traseul ar fi fost pe Transfagarasan.

"Da, mi-ar placea sa iau un Harley si sa merg pe un drum din Transilvania pe care l-am vazut in fotografii (Transfagarasan - n.red.) ", a povestit actorul.

Pentru Huisman, rolul din mini-serie a insemnat si aflarea unor povesti noi despre fondatorii celebrelor motociclete.

"Imi e rusine sa spun ca eu am crezut ca Harley Davidson este un singur tip", a spus actorul.

El a adaugat ca, in timpul filmarilor, s-a imprietenit cu actorii ce dau viata membrilor familiei Davidson si cu partenerul de afaceri al personajului interpretat de el - Bill Harley.

"Harley and The Davidsons", apreciaza el, "nu e povestea unor tipi care erau investitori buni, e povestea unor tipi care au construit ceva cu propriile maini si au ramas fideli propriei ideologii".

Robert Aramayo, cel care il interpreteaza pe Bill Harley in mini-serie, isi descrie personajul ca fiind "foarte vulnerabil, foarte sensibil". Mai mult, Aramayo spune ca si-ar dori sa aiba in special o calitate a lui Bill Harley. "Cand ia decizii, nu stie daca ceea ce alege este varianta prudenta. (Bill - n.red.) nu alege calea sigura. Mi-ar placea sa cred ca si eu as avea o asemenea atitudine", a adaugat acesta.

Pasionati sau nu de motociclete, toti cei implicati in proiect au preferat sa se uite la cursele dramatice in loc sa se odihneasca, intre chemarile la camera. Cu zeci de cascadori la linia de start, aclamati de fani imbracati elegant, pe banci de lemn dispuse vertical, motociclistii care au testat primele Harley-Davidson din istorie au fost elementul de atractie pentru intreaga echipa de productie.

Bug Hall, care joaca in mini-serie rolul lui Arthur Davidson, a marturisit ca, in perioada de pregatire, si-a rupt clavicula si a fost "scutit" de mersul pe motocicleta.

"Mi-am rupt clavicula in a doua zi de antrenamente si au lasat-o mai moale cu mine. (...) Am crescut pe motociclete, dar acestea sunt diferite", a adaugat el.

Acesta a spus ca toata echipa de actori, in loc sa se odihneasca, prefera sa se uite la cursele de motociclete.

"Nu puteam sa plecam de pe platouri. Aceste motociclete sunt atat de nerafinate, atat de primare. Asistam la inceputurile nu doar ale unei masinarii, ci la inceputurile unei adevarate culturi. Asta a creat o energie speciala pe platou, pe care nu am mai simtit-o in alta parte", a povestit Hall.

Motociclete fara frane

Motocicletele Harley-Davidson de la inceputul secolului XX, folosite in film, au fost construite manual, dupa schitele originale ale faimoasei firme.

Concepute initial fara frane si devenite celebre pentru ca au fost folosite in curse nebunesti ale vremii, motocicletele create pentru mini-serie au dat emotii si echipei de productie.

"Prima data, motocicletele nu au functionat. Am avut un moment de teroare. Au functionat fix in prima zi de filmari", a aratat Dimitri Doganis, executive producer "Harley and The Davidsons".

In total, pentru mini-seria de sase ore au fost folosite peste 80 de motociclete asamblate manual in Africa de Sud si Romania, iar costurile alocate doar pentru acestea s-au ridicat la peste un milion de dolari, spun producatorii.

In ultimele zile de filmari, 25 de motociclete erau distruse - fie se ciocnisera la filmari sau explodasera, pentru efectul de pe ecran, a povestit Cedric Proust, coordonatorul cascadorilor pe platou.

Si pentru Michael Fischler, director of production management pentru Discovery Networks, elementul "motociclete", dar si vremea capricioasa au fost puncte de incercare la filmari. Fischler cunoaste Romania ca spatiu de productie de film de la proiectul sau anterior, premiata serie "Hatfields & McCoys", cu Kevin Costner in rol principal.

"Am avut o experienta atat de buna incat ni s-a parut natural sa ne intoarcem aici", a spus el. Acesta a adaugat ca Bucurestiul este un oras care are "textura" Milwaukee-ului de inceput de secol XX, unde a luat viata istoria Harley-Davidson.

Printre spatiile speciale gasite in Bucuresti pentru mini-serie s-au numarat, a afirmat el, o turnatorie si velodromul Dinamo - care a devenit, in aceasta productie, "motodromul mortii" - spatiul unde se desfasurau cursele de motociclete.

Mini-seria, care va dura sase ore si va fi impartita in trei episoade, va avea premiera pe 11 septembrie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel. Urmatoarele doua parti vor fi difuzate pe 18, respectiv 25 septembrie, de la ora 22:00, anunta postul de televiziune.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#serial HarleyDavidson Discovery Romania , #Discovery