Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 10:55
1568 citiri
Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti

Fundatia Euromonitor pentru Excelenta, cu sprijinul Agentiei Ad Media Consult, anunta continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti prin lansarea editiei 2014-2015.

Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana.

Potrivit Cristinei Vasiloiu, co-presedinte al Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta si organizator al acestui program, "bursele ii ajuta pe participanti sa aprofundeze intelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeana, cadrul de reglementare, functionarea institutiilor, relationarea intre Statele Membre, precum si maniera in care este abordata problematica europeana de catre media occidentala.

Dar, mai mult decat asta, programul are menirea sa descopere si sa recompenseze printr-un stagiu de pregatire profesionala dorinta de a performa a tinerilor ziaristi si atingerea excelentei in practica gazetareasca, la standarde europene, intr-un context intern in care mass-media se confrunta cu o perceptie publica nefavorabila", mai spune Cristina Vasiloiu.

La randul sau, Gilda Lazar (director de corporate affairs si comunicare al JTI, partener al programului) sustine oportunitatea programului adresat tinerilor gazetari romani si din Republica Moldova:

"Daca ai fost ziarist prin vocatie, vei ramane ziarist toata viata, orice alta ocupatie ai avea. Cred ca e si cazul meu. Acest program reflecta dorinta profunda a celor care il sustin, de a influenta in bine viitorul breslei jurnalistilor, dar si al lumii in care traim.

E nevoie de vocatie pentru aceasta meserie, dar e nevoie si de educatie, de deschidere, de experienta. Cei care pleaca la Bruxelles sunt expusi unui alt set de valori, unui alt cod de conduita. Cu siguranta, Bursierii JTI aduc in presa romaneasca nu doar un grad mai ridicat de intelegere a ceea ce inseamna Uniunea Europeana, dar si mai multa coerenta, bun-simt si echilibru. Pentru ca la Bruxelles realizeaza cum trebuie sa fie un ziarist (in permanenta informat, in cautarea intelesului, nemarginindu-se doar la a fi eficient pentru institutia la care lucreaza), dar si un purtator de cuvant (intotdeauna disponibil, echilibrat si cel putin la fel de informat ca ziaristul din fata lui).

As incheia spunandu-va, fara a-mi dori sa folosesc cuvinte mari, ca misiunea acestui program e sa trezeasca in tinerii reprezentanti ai presei vocatia de a fi jurnalisti adevarati."

Programul "Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti" cuprinde trei etape de pregatire profesionala:

  • un training specializat, sustinut in Romania de catre specialisti in relatii europene si presa;
  • o calatorie de studii de o saptamana, la Bruxelles (pe durata careia jurnalistii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute cu oficiali ai Uniunii Europene)
  • stagii de pregatire profesionala, timp de trei saptamani, in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.

Sunt invitati sa aplice la programul de Burse Europene JTI atat jurnalisti din Romania, cat si din Republica Moldova, din presa scrisa, radio, TV si online, care doresc sa se specializeze in domeniile social, politic si economic.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca in mod cumulativ sunt:

  • experienta profesionala de minim 3 ani
  • varsta de pana in 35 de ani
  • abilitati de comunicare in limba engleza (cunoasterea limbii franceze reprezinta un avantaj)

Formularul de inscriere este disponibil pe site-ul Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta (www.euromonitor.ro).

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 10 OCTOMBRIE 2014 (inclusiv), toate inscrierile avand mentiunea "Pentru Bursele Europene JTI".

  • Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, Bucuresti;
  • Persoana de contact: Andra Dimitriu - Project Manager
  • Tel: +40 751010698
  • e-mail: andra.dimitriu@euromonitor.ro
  • Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
    Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
    A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
    Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
    Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
    Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
    #Burse Europene Jurnalisti, #burse JTI, #burse problematica europeana , #jurnalisti