Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului" si-a desemnat castigatorii

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 17:05
1275 citiri
Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului" si-a desemnat castigatorii

Freedom House Romania si Edipresse AS Romania, cu sprijinul Vodafone - sponsor fondator, Antalis Romania, Rompetrol si UniCredit Tiriac Bank, au premiat joi, 1 iulie 2010, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Institutul Cultural Roman, castigatorii celei de-a XII-a editii a concursului "Tanarul Jurnalist al Anului".

In acest an, concursul a fost impartit in 6 sectiuni: Cultura (sustinuta de Vodafone Romania), IT&C si Tehnologie (sustinuta de Vodafone Romania), Finante (sustinuta de UniCredit Tiriac Bank), Politica externa si afaceri europene (sustinuta de Rompetrol), Mediu/Ecologie (sustinuta de Antalis Romania) si Actualitate interna (sustinuta de organizatori si sponsori).

Pentru fiecare dintre cele 6 sectiuni din concurs, juriul a ales cate trei nominalizati, dintre care s-a ales, mai apoi, castigatorul Marelui Premiu, in valoare de 4.000 Lei.

Cei 8 jurnalisti au fost desemnati castigatori ai concursului Tanarul Jurnalist al Anului 2009 in urma unui proces de jurizare care a urmarit tehnica jurnalistica, scriitura, capacitatea de analiza. Acuratetea documentarii, precum si capacitatea de a identifica subiecte de interes public au fost, de asemenea, puncte importante in selectia nominalizatilor si apoi a castigatorilor.

Castigatorii concursului "Tanarul Jurnalist al Anului", 2010

Castigatorii acestei editii a concursului Tanarul Jurnalist al Anului 2009 sunt:

- La Cultura: Catalin Pruteanu (Jurnalul National) si Madalina Schiopu (Dilema Veche, Dilemateca)

- La IT&C si Tehnologie: Alexandru Radescu (Jurnalul National)

- La Actualitate Interna: Paula Scainteianu (Opinia Veche) si Vlad Ursulean (Romania Libera)

- La Finante: Florin Rusu (Saptamana Financiara)

- La Politica si Afaceri Europene: Carmen Gavrila (Radio Romania - corespondent politica externa si afaceri europene)

- La Mediu/Ecologie: Petru Zoltan (Jurnalul National)

Cum a inceput Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului"

Concursul "Tanarul Jurnalist al Anului" a avut prima editie in 1998, avand atunci o singura sectiune si un singur sponsor - Vodafone. In acest an, concursul "Tanarul Jurnalist al Anului" a ajuns la editia a XII-a, cu sase sectiuni, patru sponsori si cinci parteneri media.

Initiativa a apartinut Cristinei Simion, director general Edipresse AS, care la data aceea era director de marketing la Romanian Publishing Group (devenit mai tarziu Edipresse AS) si a lui Tony Gray, director general Romanian Publishing Group.

"Din dorinta de a incuraja specializarea jurnalistilor, am adaugat de-a lungul anilor noi sectiuni si am castigat noi sponsori. Concursul a evoluat pe masura ce a capatat prestigiu: Am renuntat la cele doua mentiuni si am oferit un singur Mare Premiu mai consistent, iar de la o singura sectiune in 1998, am ajuns sa avem noua sectiuni in 2007 si opt in 2008.

Anul acesta, un an de criza, pentru a pastra cea mai 'solicitata' sectiune si anume 'Actualitate interna' (sustinuta de catre organizatori si sponsori), am redus premiile de la 5.000 de lei la 4.000 de lei.

Fiind un premiu pentru tineri, am avut o mare grija in alegerea membrilor juriului, a acelor oameni capabili sa recunoasca valoarea. Din convingerea ca reputatia si credibilitatea acestui concurs este data de oamenii care il gireaza, componenta juriilor a ramas in mare parte aceeasi de-a lungul timpului.

In final, acest proiect si istoria lui reflecta o munca sustinuta, de echipa. Aceleasi jurii, aceiasi parteneri media si aceiasi sponsori - companii care au ramas alaturi de noi pentru ca impartaseau un tel comun: o presa mai buna intr-o societate mai buna.

Dincolo de resursele umane si profesionale investite in acest concurs de-a lungul anilor, nu trebuie sa neglijam nici componenta financiara, foarte importanta, de peste 350.000 euro, suma distribuita in numeroase premii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Tanarul jurnalist al anului, #castigatori Tanarul Jurnalist Anului, #Freedom House Romania, #Edipresse AS Romania , #jurnalisti