Dan Cruceru, despre casnicia cu un politician si plecarea de la Acasa TV Interviu

Marti, 03 Iunie 2014, ora 08:28
27184 citiri
Dan Cruceru, despre casnicia cu un politician si plecarea de la Acasa TV Interviu
Foto: Facebook/Dan Cruceru

Dan Cruceru, care a facut parte din echipa Acasa TV, este un ziarist care isi adora meseria. A fost jurnalist politic, dar cand s-a casatorit cu actualul purtator de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a preferat sa se indrepte catre alta zona pentru a nu lasa loc interpretarilor.

Acesta face parte din grupul jurnalistilor la care Acasa TV a renuntat acum cateva saptamani fara sa le ofere prea multe detalii. Despre aceasta experienta, dar si cum este casnicia dintre un politician si un om din presa a vorbit Dan Cruceru intr-un interviu acordat Ziare.com.

La un moment dat ati declarat ca povestea de dragoste dintre Nina si Ion Iliescu v-a impresionat. Cum este povestea de dragoste dintre dvs. si Cristina Pocora?

A fost atractie inca de la inceput. Apoi s-a transformat in dragoste adevarata, intr-o dragoste matura, inteligenta, bazata pe comunicare si pe o sumedenie de planuri construite impreuna pentru o viitoare familie.

Le-am avut pe toate, de la fluturasi in stomac, la certuri de indragostiti si la declaratii de dragoste interminabile, la o casatorie civila inedita (Cu cateva zile inainte de ziua mea de nastere, in 2009, am plecat in Spania, la Sevilla. In dimineata lui 12 iunie, ne-am trezit, ne-am privit si am zis "Hai sa ne casatorim!". Si asta am facut! Parintii nostri au vazut casatoria pe Internet) si pana la o casnicie bazata pe incredere si comunicare.

Suntem inca fericiti, ne este bine impreuna si avem multe planuri pentru familia noastra. De exemplu, poate la anul, pe vremea asta, Sophia (fetita noastra) va avea un fratior. Desi se spune ca barbatii inteligenti fac fete!:) Asa ca nu m-ar mira ca, pe langa Sophia, Cristina, mama mea si soacra, sa apara o a cincea persoana de sex feminin in viata mea.

Cum ati cunoscut-o pe sotia dumneavoastra?

De pe "teren". Eram jurnalist in zona politicului si ne intersectam ocazional. In vara lui 2007, intr-o deplasare mai relaxata la mare, am reusit sa stam mai mult de vorba si sa ne dam seama ca ne completam. De abia prin toamna, insa, am reusit sa pun la punct un plan de a o convinge sa accepte o invitatie din partea mea la o cafea. A acceptat si, de atunci, n-a mai scapat de mine. Numai ca acum facem cu schimbul in privinta invitatiei la cafea.

Care este cheia intelegerii dintre un jurnalist si un politician?

Eu m-am casatorit cu Cristina Pocora, iar ea cu Dan Cruceru. Cu femeia, respectiv ea cu barbatul din mine. Nu cu politicianul si nici cu jurnalistul. Ca sa ai o relatie de lunga durata, sa intemeiezi o casnicie e nevoie de mai mult decat de o functie trecatoare intr-un anumit domeniu.

E nevoie de prietenie, de incredere, de intelegere, chiar si de compromisuri din ambele parti. Daca le gasesti pe toate astea la persoana iubita, atunci stii ca ea trebuie sa-ti fie alaturi, la altar. Pentru ca, in fata lui Dumnezeu, nu te intreaba nimeni cu ce te ocupi!

Pe de alta parte, eu nu fac politica, de altfel am cautat sa ies din zona jurnalismului politic pentru a nu fi acuzat de subiectivism. De atunci, nu m-am mai exprimat pe subiecte politice. Dar nu pot sa tac atunci cand cineva creeaza o nedreptate sociala, la nivelul unei clase largi de oameni.

Atunci ma exprim pe blog, pe www.dancruceru.ro, ma revolt, indemn oamenii la petitii si proteste, la actiune. Pentru ca inca mai cred ca noi, societatea civila, suntem cei care pot schimba Romania. Uniti, putem aduce schimbarea si-i putem forta chiar si pe politicieni sa actioneze in folosul exclusiv al tarii.

Petreceti foarte mult timp cu fetita dumneavoastra. Pana acum, v-a adresat vreo intrebare la care nu ati putut sa ii raspundeti?

Sophia Maria Cruceru este totul pentru mine! Sunt dependent de ea! Poate ca sunt un pic egoist, dar chiar asa e. Nu pot accepta nici macar o zi fara "doza" de iubire administrata cu darnicie de ea. Momentele cu "imbratisari cu dragoste" si "pupici cu sclipici" sunt fenomenale. N-a implinit inca trei ani, asa ca viata ei este destul de simpla, fara multe intrebari complicate.

Totusi, m-a lasat perplex in momentul in care mi-a spus ca ea are "iubit". Nu stiu de unde i-a venit ideea, noi, acasa, n-am discutat despre asta. Si a continuat: "Tati, eu am patru iubiti!". Aoleu! Nu unul, nu doi, ci patru! "Cum asa, tati?", am intrebat-o. "Pai Yupi (un membru al trupei de teatru pentru copii Zurli, Sophia e mare fana.), Pepe (da, cantaretul! Pur si simplu ii place cand il vede la televizor.), Bebe Alex (un baietel din cartier) si Tati Dan (adica eu) "!

M-am bucurat enorm ca eram in lista iubitilor ei, va dati seama! In plus am inteles ca, in lista ei de iubiti, intra momentan oamenii care o impresioneaza si de care se simta apropiata. Ceea ce e foarte bine si dragalas.

Am vazut ca ati mers sa votati pentru alegerile parlamentare insotit de micuta Sophia. Cum a fost pentru ea aceasta experienta? I-ati explicat ceea ce se intampla in jurul sau?

Cred ca asta este, de fapt, marea intrebare la care, inca, nu pot raspunde foarte hotarat: "Eu cu cine votez?". E o intrebare al carei raspuns influenteaza viitorul copilului meu si viitorul tuturor romanilor. Imi doresc sa se lamureasca lucrurile odata in societatea noastra si sa incepem sa credem cu totii ca avem un viitor in Romania. Ca ai nostri copii vor putea invata, vor putea creste si munci in siguranta, in prosperitate, in liniste si bucurie in propria tara.

Imi doresc asta mai mult ca orice, pentru ca daca aceasta dorinta mi se va implini, atunci voi fi sigur ca Sophia mea va fi si ea fericita. Iar statul acasa in ziua votului nu ajuta deloc! Asta i-am explicat fetitei mele in fata urnei de vot. Ca fiecare dintre noi trebuie sa-si exprime optiunea si dreptul de a vota, ca, de fiecare data cand sunt alegeri, trebuie sa mergem sa votam. Si poate, incet, incet, lucrurile se vor schimba in bine.

Cum era presa atunci cand ati intrat in aceasta lume si cum o vedeti acum?

Cred ca spiritele s-au mai incins intre timp. Cred ca au aparut multe orgolii, multa patima. In urma cu zece ani, pana si jurnalistii erau mai buni. Ca oameni, ma refer. In plus, goana dupa senzational nu era atat de importanta. Parca aveai mai mult timp sa gandesti, sa documentezi, sa realizezi un reportaj. Si, evident, livrai marfa de calitate! (cum se spune in limbajul breslei).

In prezent, timpul s-a condensat foarte mult, trebuie sa dai stirea acum, urgent. Nu e important ambalajul, ci doar faptul ca trebuie sa livrezi primul, sa fie exclusivitate! Daca imi permiti o gluma macabra, in urma cu 10 ani, un accident cu doi morti era stire. Acum, doar de la patru in sus!

Niciunul dintre noi nu putem uita primul reportaj facut, prima iesire pe teren, chiar daca au trecut foarte multi ani de atunci. Cum a fost in cazul dumneavoastra?

Primul reportaj a fost la inundatii! Eu eram redactor (nu mergeam pe teren), dar in ziua aceea era nevoie de un reporter in plus pe teren. Asa ca m-au trimis direct in mijlocul actiunii. Si sa ma vezi pe mine prin ape pana la brau cum relatam! A fost foarte interesant si, evident, o experienta pe care nu o voi uita niciodata.

Intre timp, am facut reportaje cam in toate domeniile jurnalismului. De la stiri economice, la cele politice, unele de mare anvergura si importanta, precum prima investire a lui Obama. Am fost la Washington, atunci! Si pana la stiri mondene axate pe senzational.

Cum a fost despartirea de Acasa TV?

Am petrecut aproape patru ani la Povestiri. Am considerat ca a fost varful carierei mele. Pana acum, insa. Sunt genul de persoana care priveste spre viitor si nu sta sa-si linga ranile. Sunt tanar, sunt profesionist, asa ca ma voi descurca.

Momentul anuntului a fost unul dificil pentru noi toti. Dar s-a dovedit ca a fost o echipa foarte buna, pentru ca cei mai multi dintre oamenii de la Povestiri au primit deja oferte, pentru unii chiar mai bune decat ce aveau.

V-a deranjat ceva in legatura cu acest lucru?

Nu pot eu comenta deciziile de management. Fiecare CEO isi conduce compania cum crede. Poate ca mi-as fi dorit mai multe explicatii in privinta deciziei, dar asta n-ar fi facut decat sa starneasca si mai multe intrebari in randurile angajatilor.

Care sunt urmatoarele dvs proiecte profesionale?

Ma asteptam sa am foarte mult timp liber dupa ce productiile Acasa au fost inchise. Ei bine, nu e asa. Sunt mult mai ocupat ca inainte. Aveam de mult timp in gand sa deschid o afacere in domeniul produselor pentru copii. Am pornit-o si, deja, am plantat semintele viitorului succes.

Vreau sa ma dezvolt si in zona prezentarii de evenimente. E o zona unde stiu ca sunt foarte bun, doar nu degeaba le-am predat vreo trei ani studentilor de la Jurnalism seminarii de tehnici de argumentare! M-am apucat si de un curs de actorie si, evident, imi doresc sa ma intorc foarte repede in televiziune. Am ramas in relatii bune cu cei din Pro, dar am vechi cunostinte si in alte televiziuni. Asa ca acum discutam.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Cruceru Cristina Pocora, #Dan Cruceru fiica Sophia, #Dan Cruceru plecare Acasa TV , #jurnalisti
Comentarii