Ziare.com

Inscrie-te in concursul pentru jurnalisti de investigatie! - mai sunt doua zile

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 11:45

   

Inscrie-te in concursul pentru jurnalisti de investigatie! - mai sunt doua zile
Au mai ramas doua zile de inscriere in programului "Supporting investigative journalism", care se adreseaza jurnalistilor romani de investigatie si are ca scop sustinerea si dezvoltarea acestui domeniu atat din Romania, cat si din Republica Moldova.

Programul "Supporting investigative journalism" are ca principale obiective imbunatatirea calitatii si sprijinirea publicarii investigatiilor jurnalistice (anul acesta se vor oferi granturi cu o valoare totala de 10.000 de euro in acest sens), perfectionarea tehnicilor de investigatie prin traininguri sustinute de jurnalisti de investigatie straini si romani, cu experienta si crearea unor contacte intre jurnalistii romani si cei straini.

La acest program se pot inscrie jurnalisti de investigatie din presa scrisa, radio si TV care au o experienta profesionala de minim 2 ani si cunosc limba engleza.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina:

- formularul de inscriere (disponibil pe www.freedomhouse.ro);
- portofoliu - doua investigatii de presa; un concept de investigatie pe una dintre urmatoarele teme: criminalitate transfrontaliera (trafic de carne vie, trafic de droguri, contrabanda/contrafacere), exploatarea minorilor, crima organizata, coruptie, drepturile de proprietate intelectuala, legislatie romaneasca si europeana (vicii, abateri, ilegalitati, necesitati de imbunatatire);

- doua scrisori de recomandare (una obligatoriu de la seful direct actual).

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 28 iunie 2012 (inclusiv). Toate inscrierile se trimit pe mail la freedomhouse@freedomhouse.ro si vor avea in subiect mentiunea pentru Programul "Supporting Investigative Journalism", editia aIIIa, 2012.

Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu. Pentru depunerea dosarelor si pentru informatii suplimentare va puteti adresa Fundatiei Freedom House.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 594 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor