Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jurnalisti Realitatea TV retinuti in Egipt

Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:54
2480 citiri
Jurnalisti Realitatea TV retinuti in Egipt

Echipa de jurnalisti Realitatea TV care transmitea informatii despre situatia din Egipt a fost retinuta la Cairo, dupa ce Ministerul Informatiilor nu le-a eliberat o autorizatie de functionare.

Cristian Zarescu, corespondent al Realitatea TV, a explicat ca echipa a fost oprita pe strada de catre soldati pentru ca nu avea autorizatie, iar fortele de ordine verifica aparatura de filmat.

"Nu aveam autorizatie de filmat, dar nu pentru ca nu am cerut-o, ci pentru ca am cerut dar nu am primit-o. Ministerul Informatiilor a fost distrus si nimic nu mai functioneaza acolo. Practic suntem in afara legii, ne desfasuram activitatea ilegal", a declarat Cristian Zarescu.

Jurnalistul a povestit ca si alti jurnalisti straini au fost retinuti pe motiv ca nu aveau autorizatii, iar romanii au fost tinuti intr-o baraca improvizata pe marginea drumului de catre soldati, alaturi de jurnalisti finlandezi.

Soldatii au vrut sa confiste o caseta cu imagini filmate in Egipt, pe motiv ca jurnalistii romani nu au avut voie sa inregistreze, insa acestia au schimbat casetele pentru a-si pastra materialele video.

Astfel, potitia din Cairo a confiscat o caseta pe care era inregistrata o conferinta de presa a vicepresedintelui PD-L Adriean Videanu, dupa ce reporterul Cristian Zarescu a ascuns caseta cu filmari de la revoltele din Egipt, potrivit Realitatea.net.

"Ne-au confiscat o caseta pe care se afla o conferinta cu vicepresedintele PD-L Adriean Videanu. Au luat acea caseta pentru ca pe aceea au gasit-o in camera. S-au linistit cand au vazut ca le dam caseta, au vazut-o, in schimb cea cu care am filmat astazi o ascunsesem si nu ne-au luat-o", a declarat Cristian Zarescu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#jurnalist retinuti Egipt, #revolte Egipt, #jurnalisti Realitatea Egipt , #jurnalisti