"Adevarul" nu mai poate vinde "Enigma Otiliei"

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:25
2842 citiri
"Adevarul" nu mai poate vinde "Enigma Otiliei"

Tribunalul Bucuresti a admis vineri, in parte, actiunea trustului Intact si a dispus ca Adevarul Holding sa suspende editarea si comercializarea, precum si sa retraga de pe piata romanul "Enigma Otiliei", pana la solutionarea pe fond a cauzei.

Fondul cauzei priveste o cerere a trustului Intact impotriva Adevarul Holding, ce are ca obiect aplicarea unei amenzi civile, cu termen pe 23 iunie, la Tribunalul Bucuresti.

Avocatii care apara trustul Intact au sustinut pe 11 iunie, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca societatea COPYRO detine drepturile patrimoniale asupra operei lui George Calinescu pana in anul 2036.

Dreptul de publicare a operelor scriitorului a fost transmis trustului Intact, pentru distribuirea cartilor odata cu "Jurnalul National", inclusiv pentru "Enigma Otiliei".

Avocatii au mai spus ca trustul Intact a suferit un prejudiciu de 65.000 de euro, care ar fi, de fapt, profitul celor de la Adevarul Holding.

Aparatorii au mentionat ca publicatia "Adevarul" si-a modificat programul editorial, stiind ca "Jurnalul National" scoate "Enigma Otiliei", pentru a putea lansa, cu o saptamana inainte, colectia. "Daca ai Enigma Otiliei de la Adevarul, de ce s-o mai iei si de la 'Jurnalul National'?", au spus avocatii.

Aparatorii trustului Intact au cerut suspendarea procesului de publicare a operelor lui George Calinescu de catre Adevarul Holding, blocarea conturilor si punerea sechestrului pe operele publicate.

Pe de alta parte, avocatii trustului Adevarul Holding au sustinut ca cei de la "Jurnalul National" se fac vinovati de concurenta neloiala, deoarece au inceput campania cu distribuire a colectiei odata cu ziarul la 4 luni dupa ce au inceput cei de la "Adevarul".

Avocatii trustului Adevarul Holding au precizat ca publicatia pe care o apara a avut preturi promotionale pentru cartile distribuite impreuna cu ziarul, inclusiv pentru "Enigma Otiliei" si ca nu ocupa nici 10% din piata ziarelor, asa ca nu se poate spune ca domina piata.

Trustul Intact a actionat in judecata, "Adevarul", pe 14 mai, pentru concurenta neloiala si pentru derularea fara drept a activitatilor de editare si distribuire a romanului "Enigma Otiliei".

Potrivit reprezentantilor trustului Intact, "Jurnalul National" a cumparat prin intermediul editurii Litera, de la COPYRO, societate de gestiune cu drepturi exclusive asupra operei lui George Calinescu, drepturi exclusive de editare asupra romanului "Enigma Otiliei".

"Cu toate acestea, cotidianul Adevarul a editat si difuzat romanul "Enigma Otiliei" pe data de 23 aprilie, ignorand avertismentele repetate venite din partea Societatii COPYRO, de stopare a editarii si difuzarii acestui roman.

Somatiile trimise de COPYRO catre managementul 'Adevarul' nu au fost luate in considerare. In aceste conditii, Intact Media Group isi rezerva dreptul de a actiona in judecata cotidianul 'Adevarul'", se arata intr-un comunicat al trustului Intact remis pe 28 aprilie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cotidianul Adevarul, #Enigma Otiliei, #proces Intact , #mass media
Comentarii
Poza AlUREA.AlUREA
AlUREA.AlUREA
rank 3
In schimb ne poate da vesti despre enigmaticul dosar al lui FELIX!