CNA atentioneaza B1TV, Antena3 si OTV

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 14:10
2262 citiri
CNA atentioneaza B1TV, Antena3 si OTV
Foto: CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis luni oprirea spotului candidatului PD-L Tudor Serban pentru ca depaseste durata legala de publicitate, de 30 de secunde.

B1TV a difuzat pe 20 noiembrie, in spatiul publicitar din timpul emisiunii "Alege Nasul", un spot electoral al candidatului PD-L Tudor Serban cu durata de 88 secunde, informeaza Agerpres.

De asemenea, in aceeasi emisiune, intr-un alt spatiu publicitar, s-a difuzat un spot electoral al candidatului PD-L Mircea Raicu, fara a fi delimitat prin coperte corespunzatoare de restul spoturilor comerciale.

CNA a decis sa trimita o adresa prin care solicita postului sa delimiteze publicitatea comerciala de cea electorala, conform articolului 14 alineatul 5 din Decizia 792 din 30 septembrie.

Tot luni, Consiliul a mai hotarat sa trimita o scrisoare postului Antena 3 pentru ca in perioada 20-23 noiembrie au difuzat stiri electorale in afara grupajului de stiri de campanie.

In emisiunea de stiri de la 21,00 din 20 noiembrie a fost difuzata stirea "Premiu pentru Olimpici - premiul cultural pentru tinerii merituosi". In sala era un panou cu sigla Fundatiei Voiculescu. In stire s-a spus ca posibilitatea de a vizita expozitia le-a fost oferita copiilor de Fundatia Dan Voiculescu.

Pe 21 noiembrie, editia de stiri de la 21,00 a continut stirea "Cel mai valoros roman: 300 de mii de lei - atat va primi romanul care va castiga premiul Fundatiei Voiculescu". S-au prezentat imagini de la editia de anul trecut si au fost citate personalitatile care s-au regasit pe lista finala.

In data de 22 noiembrie, tot in editia de stiri de la 21,00, a fost difuzata stirea "Pentru un vis". A fost prezentat un tanar de 12 ani, Raul Stanulescu, care iubeste vioara si acum studiaza la Liceul de muzica "George Enescu". Imaginile au continut si sigla Fundatiei Voiculescu.

Potrivit CNA, stirile difuzate de Antena 3 contravin articolului 9 din Decizia nr. 792 din 30 septembrie 2008 privind campania electorala in audiovizual, potrivit caruia "in perioada campaniei electorale candidatii au acces la posturile publice si private de radio si televiziune, inclusiv la cele prin cablu, numai in emisiunile prevazute la art. 8 din decizie, respectiv de promovare si dezbatere".

Consiliul a mai decis luni sa trimita postului OTV o scrisoare de atentionare pentru ca intr-o emisiune a fost incalcata demnitatea si dreptul la propria imagine ale candidatului PSD+PC la Camera Deputatilor Oana Niculescu Mizil, presedintele PNG-CD, Gigi Becali, folosind la adresa acesteia apelativul de "pitica". Pe parcursul emisiunii, moderatorul nu a avut decat o singura interventie in care i-a cerut lui Becali sa nu mai foloseasca acest calificativ.

CNA a decis ca se incalca prevederile art. 12 alin. 1 lit. a din decizie, potrivit carora radiodifuzorii au obligatia sa se asigure ca emisiunile de promovare electorala, precum si spoturile si celelalte productii audiovizuale realizate de candidati sau competitori electorali nu contin afirmatii care pot aduce atingere demnitatii umane, dreptului la propria imagine sau moralei publice.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Biden l-a luat peste picior pe Trump la un eveniment de campanie. Cu ce crede președintele american că-și tratează rivalul său părul VIDEO
Încântat de primirea entuziastă de care a avut parte miercuri, 24 aprilie, la un eveniment de campanie, Joe Biden și-a luat peste picior adversarul din cursa pentru prezidențiale. Biden l-a...
#CNA, #sanctiuni, #alegeri, #spoturi, #campanie electorala , #mass media
Comentarii