CNA vrea educatie media in scoli: Publicul tanar e vulnerabil, credul, lipsit de protectie

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 18:30
2437 citiri
CNA vrea educatie media in scoli: Publicul tanar e vulnerabil, credul, lipsit de protectie
Foto: cugetliber.ro

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), face apel public, la ministrul Educatiei, Remus Pricopie, solicitandu-i acestuia din urma sa introduca educatia media intre materiile scolare.

Valentin Jucan a vorbit despre necesitatea introducerii educatiei media intre materiile scolare inca de anul trecut, in cadrul unei dezbateri organizate de Consiliul National al Audiovizualului la Palatul Parlamentului.

"Anul trecut, in data de 8 martie, Consiliul National al Audiovizualului a organizat la Palatul Parlamentului o dezbatere ce a avut ca tema impactul televiziunii asupra minorilor. La aceasta reuniune a participat si ministrul educatiei nationale Remus Pricopie, prilej cu care am propus public introducerea in curicula scolara a materiei 'educatie media'.

Astazi, la aproape un an de la aceasta propunere pe care am formulat-o si pe care am sustinut-o permanent, constat nu doar ca nimic nu a prins contur in acest sens in cadrul Ministerului Educatiei Nationale dar, in calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului, observ valul de imagini si informatii 'livrate' grobian catre publicul tanar, vulnerabil si credul, lipsit de minima protectie a institutiilor statului.

Da, deocamdata Consiliul National al Audiovizualului a facut prea putin in acest sens, dar nu neaparat pentru ca a intentionat acest lucru", spune Valentin Jucan.

Valentin Jucan precizeaza ca vrea sa transmita prin acest comunicat un apel public ministrului Pricopie "pentru augmentarea curiculei scolare cu acest proiect numit 'educatie media in scoli'".

"Mai mult, in doua studii de profil realizate la comanda Comisiei Europene in anul 2009 si 2010, Romania este prezentata cu rezultate extrem de slabe, plasata la baza ierarhiei si cotata ca fiind cel mai putin avansata in domeniul educatiei media", spune Valentin Jucan.

El precizeaza ca pe 3 februarie 2014 a primit din partea a 22 de asociatii, printre care si APES - Asociatia parintilor pentru o educatie sanatoasa, un memoriu-protest legat de continutul difuzat pe un anumit canal destinat copiilor care, in opinia acestora, aduce grave atingeri educatiei tinerilor. "Constat ca cel putin o parte a societatii civile reactioneaza si propune solutii", spune Jucan.

"Domnule ministru Pricopie, in numele valorilor exprimate mai sus, dar mai ales in numele generatiei tinere careia trebuie sa ii fie predata democratia castigata acum 25 de ani, va solicit sa luati in considerare aceasta stare de fapt, va solicit sa acordati atentie acestor probleme semnalate inclusiv la nivelul institutiilor europene si va solicit sa acordati sprijin total acestui proiect numit 'educatie media in scoli'", ii mai transmite Valentin Jucan ministrului Educatiei, Remus Pricopie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Valentin Jucan CNA educatie media, #Valentin Jucan CNA Procopie educatie media, #Valentin Jucan Procopie educatie media , #mass media