Cristian Tudor Popescu: Radioul va muri, televiziunea e depasita

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 16:32
5280 citiri
Cristian Tudor Popescu: Radioul va muri, televiziunea e depasita

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede ca radioul este un mijloc de informare care mai traieste doar in masini si prognozeaza ca in cinci ani televiziunile vor pierde teren in mass media.

El este la curent cu toate modificarile pe care mass media le sufera datorita mediului online, dar nu apeleaza la ele decat pentru a se informa, in timp util, informeaza paginademedia.

Cristian Tudor Popescu considera ca in jurnalismul romanesc criza a inceput in 2000 si nicidecum din cauza crizei financiare.

Jurnalistul a adaugat ca acest an a impus un nou tip de presa, la cerinta consumatorului, considerand ca cel mai bun exemplu pentru acest fenomen este ziarul Libertatea.

"In acest moment, consumatorul de presa doreste sa ia lucruri cat mai repede de acolo, superficiale, care sa nu ii solicite prea mult gandirea. Nu mai e interesat de priza la real a presei, de chestiunile acute care il privesc pe cetatean", a afirmat Popescu intr-un interviu acordat jurnalistului Petrisor Obae.

C.T. Popescu a admis ca si televizunea si presa scrisa vor fi depasite, in cativa ani, pentru ca cititorul este mult mai interesat de media on-line, avand acces mai usor la acest segment.

"Publicul se informeaza. Nu se va mai informa din presa scrisa, nici nu se mai informeaza de fapt, acum. Presa scrisa este muribunda, e o chestiune de timp, nu prea mult, transformarea ei intr-o curiozitate, intr-o amintire bibliofila. Oamenii isi vor lua stirile si le iau si acum, de la televiziune, daca se afla in masina le mai iau de la radio. In clipa in care va deveni uzual ecranul in masina si va fi, in acel moment radioul va muri.

Radioul, ca medium, mai traieste acum doar in automobile. Televiziunea va fi si ea depasita, in maximum cinci ani, de stirile pe net. Principala sursa de stiri a oamenilor va deveni Internetul", a adaugat Cristian Tudor Popescu.

Ziaristul considera ca "jurnalismul inceteaza sa fie o meserie speciala", admitand faptul ca aceasta profesie va fi practicata de catre "observatori", care pot obtine informatia, de multe ori, mai repede decat jurnalistii profesionisti.

Cristian Tudor Popescu a admis existenta unui public, care savureaza presa de calitate, dar ca acest segment este foarte mic. Jurnalistul a adaugat ca pentru a obtine audienta trebuie sa folosesti cuvinte precum sex, sange, bani, sau personaje precum Elena Udrea si Traian Basescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Tudor Popescu, #presa scrisa, #televiziune Internet, #mijloace de informare , #mass media