Demisie in bloc la Academia Catavencu, din cauza presiunilor politice

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 14:06
10246 citiri
Demisie in bloc la Academia Catavencu, din cauza presiunilor politice

O mare parte din echipa editoriala de la Academia Catavencu, in frunte cu Mircea Toma, a decis sa plece ca urmare a presiunilor politice facute in timpul campaniei electorale. Ei au afirmat ca incearca astfel sa pastreze spiritul Academiei Catavencu.

Mircea Toma a precizat ca jurnalistii tineri care au anuntat ca pleaca vor infiinta o revista noua "in spiritul a ceea ce este si trebuie sa ramana Catavencu", potrivit Evenimentului Zilei.

El a explicat ca presiuni au existat dinainte de alegeri, dar odata cu campania electorala s-au intensificat. "Am simtit cenzura si presiuni, ne-am batut cu ele", spune Mircea Toma referindu-se la schimbarile resimtite dupa ce revista a fost preluata de trustul lui Sorin Ovidiu Vantu.

Pe lista plecarilor se afla redactorul-sef al echipei, Marius Bortea, reporterul special Alexandru Cautis, Alexandru Dutu, Daniel Goace, Dragos Musat, Catalin Prisacariu, Iulian Tanase, Alexandru Varzaru, Silviu Apostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu, Andrei Mantog.

Doru Bucsu, directorul editorial al Academiei Catavencu, spune ca unii redactori vor sa plece, dar nu a primit pana acum nicio demisie. El a adaugat ca demisia ar putea sa aiba legatura cu o decizie recenta de reducere a salariilor cu 15%.

"In urma cu cateva zile i-am anuntat pe sefii departamentelor ca urmeaza o reducere cu 15% a salariilor si ca revista reintra intr-un regim de austeritate. Reducerea cu 15% a salariilor urma sa fie aplicata in orizontul catorva luni, doua-trei luni", a explicat Doru Buscu, potrivit Mediafax.

El a mai spus si ca Academia Catavencu va continua sa functioneze la fel ca si pana in prezent.

Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea Catavencu, a declarat pentru Mediafax ca plecarea acestora este o usurare deoarece aveau un nivel discutabil.

"Atitudinea domniilor lor ma mahneste. Realitatea este ca lor li s-au redus salariile. Academia Catavencu nu era profitabila. Atat anul trecut cat si anul acesta revista era pe o pierdere importanta. Anul trecut Academia Catavencu a avut pierderi de 400.000 de euro, iar anul acesta estimam mai mult. O reajustare a salariilor era necesara", a spus Sorin Ovidiu Vantu.

Vantu a adaugat ca el obisnuia sa cumpere Academia Catavencu pentru ca avea umor, dar a devenit extrem de incrancenata si a ajuns sa exprime frustrari.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Academia Catavencu plecari, #Academia Catavencu demisii, #Mircea Toma revista noua , #mass media