TVR 3 si TVR Info vor fi lansate in octombrie

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 08:28
1920 citiri
TVR 3 si TVR Info vor fi lansate in octombrie
Sursa: Gardianul

Copiii mai mici ai Televiziunii Romane, TVR 3, o televiziune generalista cu subiecte regionale, si TVR Info, un canal de stiri, vor fi lansati in octombrie.

TVR 3 ar urma sa fie primul canal cu acoperire nationala care va fi dedicat problemelor comunitatilor, respectiv evenimentelor de interes regional, anunta televiziunea publica. TVR spune ca va folosi resursele studiourilor teritoriale pentru realizarea unui canal de nivel national dedicat problemelor regionale. TVR 3 ar urma sa difuzeze, printre altele, si programe in limbile minoritatilor, informeaza Adevarul.

Celalalt post de televiziune, TVR INFO, este conceput ca un canal cu acoperire nationala care va transmite informatii utilitare din domenii precum meteo, trafic auto, feroviar si aerian, mediu, sanatate si informatii bancare de interes national. TVR INFO va avea acces la stream-ul video al camerelor de supraveghere a traficului auto.

Biroul de Comunicare din televiziunea publica anunta ca "si canalul TVR INFO ar urma sa foloseasca resurse minime, pentru ca acest proiect se bazeaza pe video stream".

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a anuntat ca proprietarii societatilor de televiziune prin cablu au obligatia de a prelua noile canale, dar nu in grila de baza.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in februarie, sa acorde licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit SRTv pentru posturile TVR 3, un canal care va fi dedicat problemelor comunitatilor, si TVR INFO, un canal care va transmite informatii utilitare, informeaza Realitatea TV.

Intrebat de catre membrii CNA despre sursele de finantare ale celor doua noi posturi, presedintele-director general al Sociatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, a declarat ca nu a cerut si nu are de gand sa ceara marirea taxei TV.

Potrivit Biroului de Comunicare din televiziunea publica, "in ceea ce priveste proiectul pentru canalul TVR 3, resursele financiare necesare sunt minime, avand in vedere ca se folosesc resursele umane si tehnice de la studiourile teritoriale ale televiziunii publice".

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) este serviciul public de televiziune din Romania si are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural, TVR International si studiourile teritoriale TVR Timisoara, TVR Cluj, TVR Iasi si TVR Craiova. Anul acesta va incepe sa emita TVR Targu Mures iar anul viitor TVR Constanta.

(A.T.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#TVR 3, #TVR Info, #program, #post, #Alexandru Sassu , #mass media