Ziare.com

Ziaristii clujeni se opun finantarii presei din bani publici

Luni, 18 Mai 2009, ora 22:36

   

Ziaristii clujeni se opun finantarii presei din bani publici
Asociatia Profesionistilor din Presa Clujeana (APPC) se opune finantarii presei din fondurile Consiliului Judetean Cluj, in lipsa unor criterii de auditare unitare.

APPC considera, in urma unei dezbateri publice organizate luni, la sediul CJ Cluj, ca orice intelegere informala cu patronii de presa, cu privire la finantarea institutiilor media lezeaza credibilitatea lor.

"Suma de circa 300.000 de euro, alocata pentru promovarea actiunilor CJ Cluj si ale institutiilor din subordinea acestuia, se va acorda la fel ca pana acum, in cazul in care nu se va ajunge la o << intelegere >> cu patronatele mass-media locale.

In lipsa unui sistem de auditare agreat sau practicat de toate institutiile media din Cluj, problema criteriilor pe baza carora vor fi alocati banii ramine una sensibila.

Aceasta este concluzia trasa de APPC in urma dezbaterii organizate azi pe subiectul banilor publici care urmeaza sa fie alocati presei de Consiliul Judetean, in scopul promovarii evenimentelor proprii", se arata intr-un comunicat de presa de luni al APPC.

Potrivit aceluiasi document, o finantare a presei neauditate deserveste interesului public. "Alocarea, chiar si a catorva mii de euro unor publicatii sau televiziuni ale caror audienta sau tiraj nu sunt corespunzator masurate, nu face vreo favoare interesului public, in contextul in care scopul presei este, dincolo de a aduce un profit patronilor, tocmai deservirea acestui interes", mentioneaza APPC.

Totodata, asociatia atrage atentia ca exista deja compromisuri politico-financiare pe piata clujeana a presei, motiv pentru care orice intelegere informala ar leza si mai mult credibilitatea mass-mediei.

Citeste mai multe despre jurnalisti Cluj bani publici jurnalisti
Sursa: rNews

Articol citit de 378 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte justa decizia presei din Cluj

Cand nu exista o scara valorica de apreciere a presei, orice ban public este acordat strict pe criterii neprofesioniste, nepotistice sau pro-partinice. Presa din Cluj, ridica o problematica, sfidata parca de autoritatile publice. Si anume criteriul eficientei bazate pe reglementari ferme. Suna bine.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor