CNA, in control la Telekom: Canalul cu sigla OTV si-a incetat emisia

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 23:28
3362 citiri
CNA, in control la Telekom: Canalul cu sigla OTV si-a incetat emisia
Foto: Cotidianul

Canalul care promova sigla fostei televiziuni OTV si care a aparut marti in grila platformei de satelit Telekom TV si-a incetat emisia, in contextul in care Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a trimis o echipa de control la compania Telekom.

"Am trimis o echipa de control in aceasta dimineata la Telekom si (OTV, n.red.) nu era retransmis. Partea tehnica (a companiei Telekom, n.red.) prezenta la momentul controlului a spus ca a facut in cursul zilei de ieri probe tehnice, dar ca dintr-o eroare nu s-au asigurat ca nu puteau sa le faca, fiindca nu aveau acord de retransmisie", a declarat, joi seara Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca reprezentantilor companiei Telekom le-a fost atrasa atentia de catre echipa CNA ca, daca intentioneaza sa introduca in grilele Telekom televiziunea OTV, trebuie sa se asigure ca au aviz de retransmisie in acest sens.

Un canal cu sigla OTV emite pe platforma Telekom TV: Reactia dura a unui membru CNA

De asemenea, potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, distribuitorii de servicii din Romania pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul CNA.

In prezent, insa, CNA nu functioneaza din lipsa de cvorum, intrucat au expirat mandatele a patru dintre cei 11 membri ai Consiliului si in locul lor nu au fost numite alte persoane de catre Parlament. Astfel, compania Telekom nu avea cum sa obtina votul CNA pentru modificarea ofertei sale de programe, in sensul introducerii in grila a OTV.

Pe de alta parte, intr-un punct de vedere transmis joi seara, reprezentantii Telekom Romania Communications au spus ca Telekom a facut "teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L".

"In cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. in baza unui contract intre cele doua parti. Serviciile de uplink nu presupun automat si retransmisia unui canal TV pentru abonatii proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar si un spatiu in grila furnizorului Telekom Romania Communications. Pe perioada testelor nu a fost transmis continut propriu-zis", au spus reprezentantii Telekom Romania Communications.

Acestia au precizat ca "serviciile de uplink presupun preluarea semnalului unui furnizor de continut TV si transmiterea pe satelit a continutului respectiv". "Semnalul transmis poate fi de tip free to air (liber la retransmisie, n.red.) sau criptat, in functie de solicitarea furnizorului respectiv. In acest caz, semnalul a fost transmis in regim free to air, putand fi astfel receptionat fara echipament special de autorizare a vizionarii (pentru decriptare) ", au mai spus reprezentantii Telekom Romania Communications.

OTV a inceput sa emita marti pe satelitul Hellas Sat 2 pe care emite in Romania si platforma Telekom TV (fosta platforma Direct-to-Home - DTH a Romtelecom).

Consiliul National al Audiovizualului a retras licenta televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, in conformitate cu legislatia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#OTV transmisie Telekom CNA, #CNA control Telekom , #OTV