Reuters - experimentul Social Pulse

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 21:35
6067 citiri
Reuters - experimentul Social Pulse
Foto: Webnews

Agentia de presa Reuters experimenteaza un nou tip de interactiune cu universul social-media, lansand proiectul Social Pulse, al carui angrenaj se bazeaza pe o serie de instrumente dedicate analizei.

Initiativa s-a impus aproape de la sine, grupul Reuters avand nevoie sa exploreze teritoriul in care jurnalismul digital cunoaste o spectaculoasa dezvoltare, iar rezervorul social-media furnizeaza date si informatii nepretuite in acest sector, relateaza Webnews.

Reuters Social Media propune utilizatorilor o serie de instrumente, care vor conduce ulterior catre statistici interesante, cu obiectivul de imbunatatire a activitatii grupului pe numeroase planuri.

Primul instrument este "Hit List" - o oglinda a celor mai citite stiri de pe Reuters, grupate intr-o selectie careia i-a fost asociat si formatul tweet corespunzator fiecarui material - mesajul concentrat intr-un "ciripit" plasat pe Twitter da forta stirii respective, punand-o cat mai mult in evidenta.

Un alt element interesant este "WiseWindow" - o schema destinata masurarii aprecierilor exprimate de universul social fata de anumite marci, companii, sevicii sau produse.

Raportul acesteia nu este fructul unei simple statistici, ci al unei analize aprofundate si complexe, care urmareste pana si modul de exprimare, particularitatile limbajului utilizat, pentru a intelege esenta opiniilor si senzatiile asociate unui anumit subiect.

"Reuters & Klout 50" este in schimb o "cutiuta cu surprize", care ascunde la interior o serie de sugestii avansate de jurnalisti, CEO sau alte persoane cu potential de influentare a opiniei publice, ale caror opinii ar putea fi interesant de urmarit.

Serviciul ofera numai 50 de referinte, selectionate deocamdata din "colectia" unor nume rasunatoare, precum Pete Cashmore, CEO Mashable, Oprah Winfrey, Rupert Murdoch sau Richard Branson.

Reuters Social Pulse reprezinta asadar expresia respectului pe care jurnalismul il nutreste pentru un anumit tip de "social", plamadit din calitate si transmitere de mesaje cu un continut bine determinat, tintind obiective precise, concluzioneaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Reuters experimentul Social Pulse, #proiectul Reuters Social Pulse , #presa online