Aberatia zilei: Dezastru ecologic la Arad? Nu. Dezastru in presa!

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 17:45
10508 citiri
Aberatia zilei: Dezastru ecologic la Arad? Nu. Dezastru in presa!
Foto: captura video Facebook/Razvan Harpan

Un turist din Oradea a vrut sa le ofere si altora din prea plinul sufletului sau, asa ca a postat pe Facebook imagini autumnale din statiunea Moneasa, pe care tocmai o vizita. Dar ce sa vezi? Cativa panicarzi au intrat in fibrilatii, crezand ca frunzele care pluteau la suprafata unui lac erau pesti morti. Mii de pesti morti.

Din gura in gura, vestea s-a dus ca fulgerul. Mai rau e ca niste asa-zisi jurnalisti nici macar n-au verificat care e realitatea, lansand bomba pe site-uri.

"E cu morti? E. E cu dezastru? E. Face trafic? Face. Pac cu ea la gazeta!", au gandit ei.

"Imagini de cosmar!" "Dezastru natural" "Lac acoperit cu pesti morti" "Zeci de mii de pesti morti!", sunt doar cateva dintre titlurile bombastice care au scurt-circuitat Internetul.

Si mai rau, infricosati ca li s-ar putea reprosa ceva, cativa inspectori de la Directia Sanitar Veterinara Arad s-au deplasat 115 km pana la Moneasa, ca sa vada cu ochii lor catastrofa (sau tragedia, sau drama, cum preferati).

"Ne-am deplasat la fata locului la o ora dupa ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativa a constatat ca este vorba de frunze care pluteau pe apa, nicidecum de pesti morti", a declarat, luni, seful DSVSA Arad, Viorel Agud pentru Arad Online.

Bietul internaut care a declansat tot circul a fost luat la zor pe Facebook, desi el isi intitulase postarea "Plimbare prin Moneasa", nicidecum, sa zicem, "Sariti! Mor pestii romanilor din cauza tehnocratilor, a ungurilor si a lui Soros!" (ca tot e la moda...)

"Ai umplut toata tara cu prostia ta de videoclip, cu pesti morti care de fapt sunt frunze de salcie", a comentat un internaut la postarea lui Razvan Harpan.

"Dupa cum vedeti, clipul este facut pentru a vedea alti oameni frumusetea locului, nicidecum pentru a da iluzia unui accident chimic in lacul Moneasa", s-a scuzat bietul turist, caruia nici nu-i trecuse prin cap ca va rascoli atatea suflete iubitoare de ecologie.

Ce ne facem, ca frunzele din apa le putem aduna, dar de senzationalismele din presa generate de lacomia unora nu putem scapa prea curand.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#frunze pesti Arad dezastru ecologic , #presa