Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de ... Jurnalism

Luni, 15 Iulie 2013, ora 17:43
2728 citiri
Aberatia zilei: Jurnalistii nu au ce cauta in Facultatea de ... Jurnalism

Conducerea Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti a decis sa interzica accesul presei in sediul facultatii, predandu-le astfel una dintre cele mai neobisnuite lectii invataceilor care se pregatesc sa duca pe noi culmi ale profesionalismului mass-media romaneasca.

Partea amuzanta este ca foarte multi dintre studentii de la FJSC lucreaza deja in presa, asa ca anuntul cu care decanatul a umplut recent peretii cladirii de pe Bulevardul Iuliu Maniu i-a pus pe acestia in incurcatura. Sa mai intre sau nu in locul in care invata?

Ce-i drept, afisul semnat de decanul facultatii, Viorica Paus, e adresat... agentilor de paza, care sunt avertizati ca nu au voie sa lase niciun reprezentant al presei sa intre in sediu fara ca decanul sa fie instiintat imediat.

Foto: Elena Muche

Indignata de situatie, Elena Muche, o jurnalista a unui post de televiziune care este, in acelasi timp, masteranda a facultatii, a fotografiat afisul si a raspandit informatia.

"Pe toti peretii erau afisate avertismente cu privire la jurnalisti, redactate in data de 11 iulie 2013 de Decanat. Cand am facut aceasta poza, paznicul a sarit pe mine ca ars, cum ca: 'Nu am voie sa fac poze in institutie fara acordul decanului'. De asemenea, cand a fost informata decana cu privire la 'o eventuala jurnalista', a inceput sa faca valuri in toate salile de curs, in care aveau loc inscrierile la licenta", a povestit tanara, citata de b365.ro.

Update:

Decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), Viorica Paus, sustine ca anuntul conform caruia "este strict interzis accesul reprezentantilor presei (ziare, TV, radio)" in sediul unitatii de invatamant a fost interpretat gresit.

Jurnalistii au "strict interzis" in Facultatea de Jurnalism - iata explicatia decanului

Viorica Paus a declarat, pentru Ziare.com, ca era vorba de o nota interna, iar accesul jurnalistilor in facultate nu este interzis, ci se face respectand regulamentul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Facultate Jurnalism interzis jurnalisti, #Elena Muche jurnalist, #presa interzis Facultate Jurnalism , #presa