Ziare.com

Clubul Roman de Presa cere explicatii CSAT

Joi, 08 Iulie 2010, ora 18:34

   

Clubul Roman de Presa cere explicatii CSAT
Clubul Roman de Presa cer oficial ca CSAT sa precizeze foarte clar si cu exemple concrete motivele pentru care campaniile de presa au fost inscrise ca vulnerabilitati in Strategia nationala de Aparare.

CRP precizeaza, intr-un comunicat remis, joi, agentiei Mediafax ca a decis ca, in lipsa unui raspuns oficial din partea CSAT, sa faca publica o scrisoare pe care a adresat-o saptamana trecuta CSAT, in care isi declara ingrijorarea "justificata" fata de referirile la practicile de presa in Strategia Nationala de Aparare si cere explicatii despre definirea acestora, in acceptiunea CSAT.

"Clubul Roman de Presa, asociatie profesionala reprezentativa a industriei mass-media, autor al primului Cod deontologic al presei romanesti se delimiteaza si sanctioneaza prin declaratiile si actiunile sale practicile de presa in dezacord cu etica profesiei de jurnalist ", se spune in scrisoarea Clubului adresata CSAT, in 2 iulie.

"Noi, membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa va solicitam sa ne comunicati pe cale institutionala cum se defineste, in acceptiunea autorilor Strategiei, 'campania de presa la comanda, cu scopul de a denigra' si 'presiune exercitata de trusturi de presa asupra deciziei politice' . De asemenea, va solicitam sa ne comunicati daca exista, din punctul dumneavoastra de vedere, entitati media aflate sub autoritatea Clubului Roman de Presa, care utilizeaza asemnea practici", se mai spune in scrisoarea adresata de CSAT de catre membrii Consiliului de Onoare al CRP.

Consiliul de Onoare al CRP considera ca, in absenta precizarilor solicitate, CSAT legitimeaza "un precedent periculos, care expune deliberat mass-media romanesti, intr-un context general si asa dificil".

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la postul public de radio, ca isi mentine punctul de vedere privind introducerea campaniile de presa printre vulnerabilitatile enumerate in Strategia Nationala de Aparare si a dat ca exemplu materialele referitoare la implicarea familiei sale in trafic de armament.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1344 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu judeca in felul urmator:

"cine nu-i cu noi ,e impotriva si trebuie eliminat" sau "daca voi nu ma vreti,..la n.ai.b.a. cu voi" sau "daca nu va place ,n-aveti ce face ,..ca nu va dau voie" . Eu asa inteleg spusele lui Bassssesssscu. Daca reuseste sa inchida si gura presei ,cea care a mai ramas cu curajul de a critica aceasta putere,atunci vom ajunge iar ca pe vremea "Scinteia ".

 

CRP = Clubul R*hatului din Presa !

.

 

presa ne dispera!

orice jurnal sau site incerci sa citesti nu auzi decat de traian basescu, chiar si acest site ziare.com sau ziare.ro pana la acesta ora are cateva articole evident negative despre basescu.nu putem citi decat despre fetele lui basescu, despre sotia lui basescu despre cainii si papagalul lui basescu despre gafele lui basescu ce a zis, de ce nu se duce in mijlöocul multimii la inundatii, dar s-a dus si atunci presa spune ca nu era nevoie de el acolo ca vine sa intimideze populatia sau sa-si faca el popularitate.In fine deschizi televizorul si o iau si televiziunile de la ora 7 dimineata.Asta este presa?,la facultatile de jurnalistica se preda cumva o disciplina Basescu,Ca toti au devenit experti.NE_am saturat de asa presa am mai vrea sa citim si altceva nu mai vrem sa auzim de basescu si numai de basescu.Daca am propune presei o zi fara sa scrie de basescu nu cred ca ar accepta, pentru ca stimatii jurnalisti nu au cultura, nu au abilitatea a mai aborda si un alt subiect, sunt specialisti in aceasta mahala de joasa spetza.,

ce teatru ieftin joaca crp

sa urmareasca citeva ore antenele si realitatea si nu va mai fi nevoit s-a faca pe naivul.
deontologie,ce sa zic...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor