Presa externa, cu ochii pe Romania. Ce-au facut jurnalistii straini in Teleorman

Marti, 06 Februarie 2018, ora 08:45
11527 citiri
Presa externa, cu ochii pe Romania. Ce-au facut jurnalistii straini in Teleorman
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania este din nou in atentia presei straine. Mai multe publicatii internationale si-au trimis corespondentii pe pamant romanesc, in Teleorman, judetul in care s-au nascut Liviu Dragnea si actualul premier, Viorica Dancila.

Germanii de la publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung scriu ca "partidul da, partidul ia", descriind saracia din Teleorman si subliniind ca, daca s-ar face din nou alegeri, tot PSD ar castiga, in ciuda anului tumultos pe care l-a avut partidul.

Potrivit Digi24, jurnalistii au scris ca PSD este ales doar de oamenii care sunt dependenti de el, cei care lucreaza la stat si patronii unor firme care vor sa obtina contracte cu statul.

Intr-un magazin din Rosiorii de Vede (orasul in care s-a nascut Viorica Dancila), un jurnalist german a intrebat cativa oameni ce asteapta de la politicieni, iar raspunsul pe care l-a primit a fost "sa fure mai putin".

Un alt jurnalist, de la Deutsche Welle, a reamintit de modificarile pe care le are in program Coalitia de guvernare PSD-ALDE: cele aduse Legilor Justitiei, dar si Codurilor Penale.

"Noi aici ne intrebam ce-are de ascuns un demnitar sau despre ce poate raporta un lucrator SPP, daca acel demnitar s-a miscat in limitele legale?", a spus jurnalistul Deutsche Welle Robert Schwartz pentru Digi24.

Schwartz a subliniat faptul ca presa din Europa Centrala si de Vest vede clar ce se intampla in Romania si ca nu este niciun secret ca "tandemul Dragnea-Tariceanu incearca din rasputeri sa controleze din ce in ce mai mult institutiile statului".

El spune ca tocmai din acest motiv nu mai exista o relatie intre Partidul Social Democrat din Germania (SPD) si cel din tara noastra.

In Teleorman se mai afla si o echipa de la televiziunea olandeza NOS.

In weekend, jurnalistii olandezi au parasit locul de bastina al liderului PSD si au participat la protestul "#VaVedem" din Sibiu.

Si Franta e cu ochii pe Romania, Le Monde scriind despre Liviu Dragnea ca e "in corzi cu Bruxelles-ul, care e nelinistit din cauza proiectelor sale de reforma a justitiei".

De altfel, si Euronews scrie constant despre tara noastra.

Iata cateva dintre articole:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#presa straina despre Romania, #publicatii straine Romania, #jurnalisti straini in Teleorman , #presa