Scandal cu politie in curtea Pro TV: Zeci de oameni au fost concediati

Vineri, 09 Mai 2014, ora 17:20
13562 citiri
Scandal cu politie in curtea Pro TV: Zeci de oameni au fost concediati

Zeci de angajati din departamentul de PR din trustul MediaPro au fost dati afara, vineri, fiind scosi din cladire cu bodyguarzii. Oamenii au chemat politia si se pregatesc de proteste in fata televiziunii.

Departamentul de PR a fost desfiintat, noteaza Pagina de Media, iar angajatilor nu li s-a dat nicio explicatie pentru aceasta masura. In plus, li s-au si confiscat telefoanele de serviciu si li s-au inchis calculatoarele.

"Ni s-a spus ca inceteaza colaborarea cu noi si sa parasim cladirea in jumatate de ora. Bodyguarzii chiar ne-au rugat frumos sa plecam ca sa nu le facem probleme. Ne-au intrerupt calculatoarele fara niciun motiv", a spus unul dintre angajatii din departamentul PR, pentru sursa citata.

Acestia au sunat la 112 si au chemat politia, dupa ce au fost amenintati ca vor fi dati afara din cladire cu bodyguarzii. In cele din urma, au parasit cladirea si li s-au promis explicatii pana luni. De asemenea, si politistii au plecat din fata sediului Pro Tv.

Echipa Povestiri Adevarate, data afara in frunte cu Dan Cruceru

Mai mult, intreaga echipa a emisiunii "Povestiri Adevarate", in frunte cu realizatorul Dan Cruceru, de la Acasa TV, a fost data afara, iar Pro TV International ar urma sa isi intrerupa emisia.

"Inteleg ca tocmai s-a incheiat o etapa a vietii mele! Ce cliseu, nu-i asa? Nu stiu cum sa catalogez acest moment. Nu stiu daca e de bine sau daca e de rau. Este prima oara in activitatea de 11 ani de jurnalism, cand nu-mi gasesc cuvintele, cand cred ca nu pot relata profesionist situatia.

Sunt 'speechless'. Asa ca mai spun doar atat: ne auzim in curand. Va promit! Mai bine, mai tare, mai spectaculos! Am zis!", a scris realizatorul de la Acasa TV, pe pagina sa de Facebook.

Reactia Pro Tv: Avem ca scop intarirea pozitiei de lider de piata intr-un mod mai inteligent

La solicitarea Ziare.com, reprezentantii Pro Tv au transmis o reactie oficiala cu privire la cele intamplate vineri. Acestia sustin ca trustul isi propune intarirea pozitiei de lider pe piata TV din Romania "intr-un mod mai inteligent" si "cu ajutorul celor mai buni, talentati si dedicati oameni din echipa".

"Implementarea cu succes a noii strategii Pro TV, care are ca scop intarirea pozitiei de lider pe piata TV din Romania, necesita un proces de regandire organizationala. Ca parte a acestui proces, colaborarea noastra cu o parte dintre furnizorii de servicii a fost reconsiderata, in virtutea eficientizarii operatiunilor companiei.

Pentru noi, eficienta nu inseamna reducerea costurilor cu orice pret, ci reorganizarea lor si realizarea investitiilor intr-un mod mai inteligent, prin concentrarea asupra acelor zone care sunt vizibile si importante pentru telespectatorii nostri. Iar aceasta abordare va fi implementata cu ajutorul celor mai buni, talentati si dedicati oameni din echipa noastra", a declarat Aleksandras Cesnavicius, Director General al Pro TV.

Cei concediati se ocupau de comunicare pentru posturile Pro Tv, Acasa Tv, Pro Cinema, Sport.ro si posturile de radio.

Pagina de Media mai scrie ca urmatorul departament ai carui angajati vor fi dati afara este cel de promo, unde lucreaza circa 20 de persoane.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#concedieri Pro TV, #disponibilizari Pro Tv, #angajati bodyguarzi Pro Tv, #angajati dati afara Pro TV, #departament PR desfiintat Pro TV , #Pro Tv