Violul din Vaslui: Cum se apara Maruta, acuzat ca a dat victima la TV fara acord

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 14:40
19200 citiri
Violul din Vaslui: Cum se apara Maruta, acuzat ca a dat victima la TV fara acord
Foto: Facebook/Catalin Maruta

Cazul violului din Vaslui a fost deturnat in aceste zile de derapajele mediatice, dupa ce reprezentantul legal al fetei abuzate, Mioara Donosa, a acuzat postul Pro TV ca a prezentat-o pe adolescenta la televizor, in ciuda faptului ca realizatorul emisiunii, Catalin Maruta, a promis ca identitatea ei nu va fi facuta publica.

Violul din Vaslui: Identitatea fetei a fost dezvaluita la TV. De ce au fost eliberati cei 7 violatori

Replica lui Catalin Maruta nu a intarziat sa apara, el sustinand contrariul, si anume ca echipa a avut acorduri scrise pentru filmare. Maruta a insistat, intr-un punct de vedere transmis Pagina de Media, ca totul s-a desfasurat in conditii normale.

"Avem acorduri scrise pentru a fi filmate si difuzate de la cele doua persoane in cauza (victima si mama sa - n.red. ", a subliniat Catalin Maruta, povestind in continuare cum s-a petrecut totul.

"Mama victimei si-a dorit sa intre in direct cu mine pentru a multumi pentru sprijin si implicare si pentru faptul ca petitia online care cerea dreptate in cazul ei isi triplase in timp record numarul de semnaturi. Fata a stat in alta camera in timpul interventiei in direct. Totusi, in timpul interviului, ea a cerut sa apara pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite.

Ponta i-a cerut demisia lui Cazanciuc daca nu ia masuri dupa violul din Vaslui

Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei revenind aproape la normal", a detaliat prezentatorul.

Avocata amenintata

In plus, Catalin Maruta sustine ca avocata i-a spus ca a primit telefoane de amenintare de la televiziuni concurente.

"Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre in telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public. Avocata tinerei a declarat ca si-a sfatuit clientele sa nu apara, dar ca le-a spus ca decizia finala le apartine", a mentionat Maruta.

Ce sustine avocata

Avocata fetei violate a acuzat, marti, ca Pro TV a dezvaluit identitatea tinerei fara acordul sau.

"Am fost contactata de reprezentantii postului Pro TV pentru a avea o interventie in cadrul emisiunii domnului Catalin Maruta, insa nu am fost de acord, pentru ca eu imi apar clientii in sala de judecata si nu in emisiunile de televiziune. Le-am spus ca parintii clientei mele daca doresc sa apara la televizor este decizia lor, eu ii apar doar din punct de vedere juridic, insa recomandarea mea a fost sa nu apara, tocmai spre binele fetei.

Personal, i-am cerut domnului Catalin Maruta ca in cazul in care parintii vor fi de acord sa fie filmati sa nu ceara si fetei sa faca acest lucru. Domnul Maruta m-a asigurat ca victima nu va aparea la televizor. M-a asigurat ca sub nicio forma victima nu va fi filmata si nu va aparea in emisiune, iar mama va fi filmata cu spatele la camera. Lucru care nu s-a si intamplat" a declarat avocata Mioara Donosa pentru Adevarul.

Cazanciuc, despre cei sapte acuzati de viol in Vaslui: Justitia se face in sala de judecata si atat

In plus, ea a facut apel la toate posturile de televiziune si la realizatorii TV sa nu profite de aceasta drama si sa nu o transforme in subiect de cancan.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Catalin Maruta viol Vaslui, #Maruta scandal viol Vaslui , #Pro Tv