Radiodifuziunea Romana, decorata de Casa Regala a Romaniei

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 12:44
2143 citiri
Radiodifuziunea Romana, decorata de Casa Regala a Romaniei

Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) ii va fi conferita, in data de 12 mai, inalta decoratie "Nihil Sine Deo", in cadrul unei ceremonii oficiale, la Palatul Elisabeta, in prezenta membrilor Casei Regale a Romaniei.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Comunicare al SRR, decoratia va fi inmanata presedintelui director general al SRR, Ovidiu Miculescu.

In an aniversar, Radioul Public primeste inalta distinctie al carei nume contine chiar motto-ul familiei regale, pentru serviciile aduse publicului romanesc aflat in lumea intreaga, pentru probitatea, patriotismul si profesionalismul demonstrate in cei 85 de ani de emisie.

Instituita in 2009 prin ordinul Regelui Mihai I si limitata la un numar de 200 membri, Decoratia regala "Nihil Sine Deo" se acorda pentru performantele de nivel inalt care imbogatesc prezentul romanesc din domeniul social, stiintific, educational, cultural, spiritual, economic, politic si militar.

Istoria radioului public a inceput in octombrie 1926, cand Regele Ferdinand I isi exprima, de la Castelul Peles, acordul scris pentru infiintarea Societatii de Distributie Radio Telefonica din Romania, la doar sase ani distanta de primele posturi care au emis din Marea Britanie si din Franta.

Prima emisiune avea sa porneasca in eter la 1 noiembrie 1928, gratie eforturilor unor oameni de cultura exceptionali si a unor ingineri pasionati de tehnica transmiterii pe unde hertziene, moment in care, pentru fiecare roman, aparatul de radio devine un membru al familiei.

Generatii s-au succedat purtand in memoria afectiva sunetele - emblema ale Radioului, muzica si teatrul radiofonic, discursurile marilor personalitati, conferintele ilustrilor savanti.

Romanii de pretutindeni au aflat vestile din tara si au ramas aproape de familiile lor, prin intermediul radioului public, cu mult inainte de aparitia internetului, Radio Romania International difuzand emisiuni in peste 17 limbi pentru a face tara noastra cunoscuta in lumea intreaga.

Marturie stau miile de kilometri de banda magnetica pe care s-au inregistrat emisiunile realizate in Casa Radio, patrimoniu cu o valoare uriasa, aflat in curs de digitalizare.

Radio Romania continua sa fie lider national in audiente, cu decenta, obiectivitate, echidistanta si profesionalism, echipa Radio Romania bucurandu-se de increderea si atentia a peste 5 milioane de ascultatori zilnic, mizand permanent pe credibilitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#SRR distinctie Casa Regala, #Societatea Radiodifuziune decorata, #SRR decorata Casa Regala , #radio