Dorin Chiotea a fost suspendat de la Realitatea TV, pentru ca a laudat Antena 3

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 15:15
9465 citiri
Dorin Chiotea a fost suspendat de la Realitatea TV, pentru ca a laudat Antena 3
Foto: Facebook/Dorin Chiotea

Jurnalistul Realitatea TV Dorin Chiotea a fost "suspendat pe termen nelimitat" de postul TV, dupa ce a laudat transmisia Antenei 3 de la parada de Ziua Nationala.

Anuntul a fost facut joi chiar de Dorin Chiotea pe Facebook: "Sunt suspendat pe termen nelimintat de la aparitiile pe ecranul Realitatea TV".

Cu o zi in urma, acesta scrisese pe aceeasi retea sociala: "La transmisia TV a paradei se detaseaza net Antena 3. Regie impecabila, cadre de nivel mondial si, mai ales, comentarii fara cusur cu evidentierea multor detalii.

Semnalul HD a fost asigurat de Studio Video Art - compania lui Ticu Alexe, a lucrat si pentru UEFA/ Liga Campionilor - cu 20 de camere. Bravo, ma inclin!".

In urma acestui mesaj, Dorin Chiotea a fost informat de directorul executiv al Realitatea TV, Edward Pastia, ca "de maine" nu mai intra pe post.

"'Salut. De maine nu mai intri pe post. Vezi postarea ta vizavi de parada'; este mesajul pe care l-am primit de la directorul executiv Edward Pastia la o ora dupa penultimul text care apare la mine in timeline si in care apreciam prestatia memorabila a echipei Antena 3 la festivitatile de 1 Decembrie. Atentie, nici nu se terminase Parada!

M-am crezut un telespectator deformat de profesie, dar va asigur pe toti ca A3 a avut parte de toata invidia de care sunt capabil. Invidie, nu ura! Asta in timp ce Realitatea (...) s-a mobilizat uluitor si a facut din rahat bici!", a scris pe Facebook joi jurnalistul.

Acesta sustine ca a avut senzatia ca totul e gluma, neputand crede ce se intampla. Asta, pana cand a primit informarea oficiala din partea postului Realitatea TV: "Revenind, am luat-o ca pe o gluma proasta, am crezut ca totul va tine cateva ore, ca e o furtuna de orgolii poate normala pentru unii, ca o ploaie scurta de vara.

Edi - un tip bland si glumet, care vorbeste in sarade, deseori laconic - nu mi-a oferit detalii suplimentare nici cand l-am sunat; am aflat doar ca 'toti colegii s-au simtit jigniti de vorbele tale. Cum poti sa spui asta despre un post concurent cand stii cat ne chinuim pe aici?!'.

Apoi, pana seara a venit emailul oficial cu programul statiei, in care am citit incredibilul".

"'Toti colegii' care m-au sunat pana acum recunosc ceea ce am scris eu. Nici nu trebuie sa fii vreun guru media pentru a realiza asta", mai scrie online Chiotea, adaugand ca "Sa recunosti valoarea adversarului ar trebui sa fie un lucru normal, comun, stimulativ. Nu inseamna nicidecum ca injosesti proprii (sic!) colegi, ca nu le apreciezi eforturile. Concurenta e singurul motor al mai binelui.

Iar eu am vorbit despre concurenta constant pe acest spatiu virtual. Am scris despre transmisiile senzationale Dolce de la Euro 2016, despre feed-urile Digi 24 de la demonstratiile #Colectiv si documentarele lor despre Cernobil, despre emotiile generate cronic de Stirile ProTV si 'Romania, Te Iubesc', despre investigatiile A3 facute sub bagheta Carmen Avram. Am distribuit sute de texte ale shop-urilor de jurnalism independent", mai scrie Chiotea.

Edward Pastia: E vorba despre colegialitate si despre respect

In replica, Edward Pastia, a confirmat pentru News.ro ca Dorin Chiotea este suspendat, el spunand ca este vorba despre colegialitate si despre respectul pentru munca unor oameni. "Nu mai vreau sa vorbesc despre asta. Aici e vorba despre colegialitate si despre respectul pentru munca unor colegi, atat", a declarat el pentru agentia de presa.

Apoi, acesta a reluat subiectul pe Facebook: "Am mentionat acum cateva luni ca nu voi mai asista pasiv la agresivitatea unora la adresa mea si a colegilor. Si asta pentru ca unii muncesc din greu sa tina sus statia asta. Fac sacrificii, uneori incredibile. Cum, desigur, a facut si Dorin Chiotea. Da, uneori gresim, individual sau impreuna".

Tot online, acesta ii aminteste lui Dorin Chiotea ca se intampla sa greseasca pe post si ca nu a fost pedepsit: "Dorin Chiotea ar trebui sa fie primul care sa recunoasca faptul ca spunea pe post absolut tot ce-i trecea prin cap. Iar uneori gresea. Nu i s-a intamplat nimic. Dorin Chiotea nu este analist media. Iar daca este, atunci este unul slab".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dorin Chiotea suspendat Realitatea TV, #Dorin Chiotea parada Antena 3, #Dorin Chiotea lauda Antena 3, #Ziua Nationala televiziuni , #Realitatea