Golaneala Realitatilor (Opinii)

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 00:56
12617 citiri
Golaneala Realitatilor (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Sarada marii schisme a Realitatii s-a sfarsit odata cu filmuletul difuzat de regizorul Florin Iepan si inregistrat intamplator in seara evenimentului, in studioul televiziunii lui Sebastian Ghita. Nonsalant si fara sa tina cont ca intr-un asemenea loc oricand o camera poate fi in functiune, Bogdan Chireac a dezvaluit intreaga manevra.

"In orice caz, prietenul meu Sorin, vreau sa spun ca este un tip genial. N-ai ce sa faci. Fara bani, alungat, facut, tot... E genial (...) L-am sunat astazi si i-am spus: Grasutule, esti minunat!. Bai, il apreciez, este briliant", i-a spus el Corinei Dragotescu, cazuta la randul ei in admiratia "grasutului", desi face parte din gasca lui Ghita: "Absolut genial. Pentru ca lovitura asta este clar...".

Cine-o fi Sorin grasutul, palarie-ntr-un picior ghici ciuperca cine-i? Intreaga poveste devine destul de clara. Sorin Ovidiu Vintu, "fara bani, alungat, facut, tot", dupa cum zice prietenul sau, si pe cale sa piarda din mana jucaria sa preferata, televiziunea, tocmai el care a ingropat, nu-i asa, sute de racketi prin dealurile Moldovei, dupa cum se lauda, a facut o smecherie care sa-i conserve puterea din linia a doua, din spatele lui Elan Schwartzenberg. De ce a acceptat Schwartzenberg aceasta postura, de ce s-a angajat sa scoata castana lui Vantu din focul aprins de Sebastian Ghita vom afla probabil la un moment dat. Interesele pot fi, in principal, financiare si politice.

Statutul noului patron a fost mereu straniu, caci eu inca n-am vazut proprietar care sa nu poata intra pe proprietatea sa pentru ca-l impiedica administratorul si care sa fie nevoit sa comunice cu angajatii sai exclusiv prin mailuri. Asta nu l-a oprit totusi sa faca ceea ce trebuia sa faca. Si daca nu a reusit sa smulga Realitatea cu totul de Ghita, macar a rupt din ea o mare halca, ce cuprinde brandul si multi oameni.

Asadar, ceea ce a inceput cu batai de bodyguarzi in curtea Casei Presei a continuat (caci n-as baga mana in foc ca s-a sfarsit) cu lovitura de emisie de duminica trecuta. Golaneala a luat o alta forma. Nu este o batalie intre bine si rau, caci amandoaua partile aflate in inclestare sunt la fel de rele. De-o parte este Vintu, aflat, de altfel, intr-o operatiune de recompunere a imaginii (vezi interviul cu Ion Cristoiu) si avand in spate PSD-ul lui Mircea Geoana, de cealalta parte il avem pe Sebastian Ghita, un lup tanar, prietenul lui Victor Ponta.

Sa nu uitam ca nici Elan Schwartzenberg nu este chiar virgin din punct de vedere politic. Desi o face pe independentul, relatiile lui cu Adrian Nastase au fost suficient de stranse pentru ca Mihaela Radulescu, pe atunci sotia magnatului, sa-i faca o campanie fatisa fostului premier la prezidentialele din 2004. Iar daca Adrian Nastase ar fi castigat si PSD ar fi pastrat puterea, pe dl. Schwartzenberg il astepta un tronson din autostrada Ploiesti - Brasov. N-a fost sa fie atunci, dar nimeni nu zice ca timpul e chiar pierdut, mai ales ca Adrian Nastase pare a se pregati pentru un nou mandat de premier.

Dincolo de tot acest nod de interese, dincolo de lupta interna din PSD pentru controlul Realitatii, dincolo de golaneala Realitatilor paralele, ceea ce se intampla acum in media romaneasca este jalnic si periculos deopotriva. Audiovizualul a fost confiscat in cea mai mare parte de "grasuti geniali", de securisti batrani, de pradatori tineri cu ambitii mari care fac din televiziunile detinute exclusiv vehicule pentru interesele lor financiare si politice.

Manipularea atinge cote incredibile, interesul public este calcat in picioare, iar CNA pare complet depasit de situatie.

Pe ecranele romanesti se infrunta golanii cu gulere albe, intr-un razboi demn de Vestul Salbatic, in care victime colaterale sunt mintile romanilor de buna credinta care nu mai inteleg nimic si nu mai nicio sansa la o justa informare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Realitatea Ghita Vintu Schwartzenberg, #Realitatea doua televiziuni , #Realitatea
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
si care-i problema ? sa fie ! nu va vectorizati pe non-valori ! gata