Adio, Penthouse pe hartie!

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 09:22
3698 citiri
Adio, Penthouse pe hartie!
Foto: Twitter/@Penthouse

Revista pentru adulti Penthouse nu va mai aparea in editie tiparita si nu mai fi disponibila de-acum incolo decat in format electronic.

Numarul aflat in chioscuri, cel din ianuarie, va fi astfel ultimul dupa 50 de ani de existenta pe suport de hartie, a informat editura mama, grupul General Media Communications, intr-un comunicat preluat de AFP.

Noua versiune a revistei, in intregime electronic, "va transforma tot ceea ce cititorii stiu si le place in versiunea tiparita intr-o varianta mai extinsa, disponibila tot timpul, oriunde", se arata in comunicatul transmis marti.

La fel ca si concurentii sai, printre care Playboy, vanzarile revistei Pentahouse au scazut continuu in ultimele decenii. Ea a inregistrat apogeul in anii 1970, cand se vindea in cateva milioane de exemplare, cu un record de 7,1 milioane la numarul din noiembrie 1972.

Potrivit unor surse media, vanzarile revistei ar fi scazut in medie la circa 100.000 de exemplare.

Evolutia Penthouse este adaptata, potrivit directorului Jonathan Buckheit, FriendFinder Networks, care controleaza General Media Communications si Penthouse, "modalitatii predilecte de consum al consumatorilor de azi".

Schimbarea va permite Penthouse sa ramana competitiva, noteaza Jonathan Buckheit. Revista "va imbina continuturile foto si editoriale cu oferta noastra video", a precizat el. Redactia va fi transferata de la New York la Los Angeles, unde se afla sediul Penthouse.

Penthouse a fost fondata in 1965 in Marea Britanie de Bob Guccione, un intreprinzator new-yorkez pasionat de fotografie, care a creat apoi o versiune americana in 1969.

Revista a cunoscut momentul sau de glorie in 1984, prin publicarea unor poze mai vechi ale Miss America de atunci, Vanessa Williams, fara consimtamantul ei. Incoronata in septembrie 1983, prima metisa aleasa in SUA, a fost obligata sa renunte la titlu cateva luni mai tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Penthouse dispare, #Penthouse ultimul numar, #Penthouse revista tiparita , #reviste