Ziare.com

SRS obliga Ringier sa publice o decizie judecatoreasca de noua pagini

Vineri, 07 Mai 2010, ora 12:35

   

SRS obliga Ringier sa publice o decizie judecatoreasca de noua pagini
Trustul Ringier a fost obligat, in urma procesului castigat de Sorin Rosca Stanescu, sa publice o decizie judecatoreasca de noua pagini in patru ziare. Organizatiile de media protesteaza acum fata de decizie, pe care o considera nedreapta.

"Conventia Organizatiilor de Media a luat act de faptul ca trustul Ringier Romania a fost obligat prin hotarare judecatoreasca sa publice integral (9 pagini) textul sentintei civile nr. 5039/18.06.2007 a Judecatoriei sectorului 2 Bucuresti pe cheltuiala sa in ziarul Evenimentul zilei pe prima pagina a acestuia, sub titlul "Anunt Judiciar", precum si sa publice aceasta hotarare in trei cotidiane centrale, Adevarul, Romania libera si Libertatea sub acelasi titlu", se arata intr-un comunicat al Conventiei Organizatiilor de Media, remis Ziare.com.

Jurnalistii considera ca, potrivit practicii Curtii Europene a Drepturilor Omului, publicarea integrala a celor 9 pagini in regim de publicitate "este o sanctiune disproportionata la adresa libertatii de exprimare si are un efect inhibitoriu major atat asupra editorului cat si asupra jurnalistului care a scris articolul incriminat".

Organizatiile de media sustin ca sanctiunea poate produce un efect descurajant in ceea ce priveste libertatea de exprimare, fiind disproportionata, iar publicarea dispozitivului hotararii ar fi suficienta si in masura sa satisfaca exigentele CEDO si ale practicii judiciare in materia art. 10 privind libertatea de exprimare.

Decizia instantei a venit ca urmare a unui proces declansat in 2005 impotriva ziarului Evenimentul Zilei, care a publicat doua articole denigratoare la adresa sa, anuntate pe prima pagina a ziarului din 11.08. 2005, sub titlul "Basescu si santajistul" si "Santaju si etajul - cazul Rosca Stanescu".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adevarat

" Organizatiile de media protesteaza acum fata de decizie, pe care o considera nedreapta." - De ce nu au protestat si atunci cand EvZ a mancat ..bors in doua numere ,pentru a gadila fundul cuiva...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor