Cele mai mari dezvaluiri din presa - Vezi cine a publicat un interviu cu Hitler

Luni, 01 August 2011, ora 14:46
3483 citiri
Cele mai mari dezvaluiri din presa - Vezi cine a publicat un interviu cu Hitler
Foto: The Guardian

De cand a inceput scandalul care ameninta sa distruga imperiul media condus de Rupert Murdoch, multa lume s-a apucat sa blameze presa, fara diferentiere.

Au iesit la iveala tot felul de "murdarii" publicate de ziare faimoase pana acum, iar "The News of The World", tabloidul de la care a pornit tot scandalul, si-a inchis portile.

The Guardian trece in revista marile scandaluri descoperite de presa, subiecte cu care s-a scris istorie sau interviuri care au facut valva in intreaga lume.

Interviul cu Hitler - The Daily Mirror, 1936

In 1936, The Daily Mirror se mandrea cu o exclusivitate de prim rang: un interviu cu Adolf Hitler, care cerea lumii: "Sa fim prieteni!". Pe aceeasi pagina cu interviul, un editorialist vorbea despre "stralucirea unei natiuni in mijlocul confuziei Europene".

"Este una din cele mai vechi lectii de jurnalism: doar pentru ca ai o exclusivitate, nu inseamna ca e si buna. Si doar pentru ca e dificil sa vorbesti cu cineva, asta nu inseamna ca este un om al destinului", comenteaza jurnalistii de la The Guardian interviul cu Hitler.

Azilul de pe insula Blackwell - The New York World, 1887

Nellie Bly (pe numele sau real Elizabeth Jane Cochran) avea 23 de ani si nicio slujba atunci cand a intrat in biroul lui Joseph Pulitzer de la New York World, in 1887.

Mai de mila, mai de sila, Pulitzer a trimis-o sa faca un reportaj la azilul de nebuni de pe insula Blackwell, fara sa-i dea nicio acreditare. Fata s-a prefacut nebuna si a fost internata in spital cu diagnosticul schizofrenie acuta.

Acolo a scris unul dintre cele mai stralucitoare reportaje din istoria presei, despre conditiile mizere in care erau tinuti bolnavii si abuzurile la care erau supusi.

Watergate - The Washington Post, 1972

Cea mai cunoscuta investigatie din lume - Afacerea Watergate - este denumirea generica atribuita unui scandal politic si al unui imens succes mediatic (ziarul The Washington Post si reporterii Bob Woodward si Carl Bernstein, laureati ai premiului Pulitzer pentru ancheta desfasurata) al anilor 1970 din Statele Unite care a dus la o criza politica-prezidentiala fara precedent, culminand cu demisia presedintelui Statelor Unite, Richard Nixon. Numele de Watergate provine de la spargerea comisa la hotelul omonim, ale carei investigatii declanseaza scandalul.

Scandalul Aitken - The Guardian, 1995

In aprilie 1995, The Guardian se intreba, pe prima pagina, de ce un print saudit a platit camera de hotel de la Ritz, din Paris, in care locuia ministrul Apararii de atunci, Jonathan Aiken.

A urmat un scandal politic in urma caruia ministrul, acuzat de sperjur dupa ce a declarat, in fata tribunalului, ca sotia i-a platit pentru camera de hotel, a facut 18 luni de inchisoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dezvaluiri presa, #interviu hitler, #watergate scandal, #azil nebuni insula Blackwell , #stiri media