CNA prelungeste cu noua ani licenta Realitatea TV

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 16:26
1241 citiri
CNA prelungeste cu noua ani licenta Realitatea TV
Foto: Reaitatea

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a prelungit, joi, cu noua ani licenta Realitatea TV. Decizia a venit dupa dupa numeroase acuzatii intre membrii Consiliului, Narcisa Iorga anuntand ca va sesiza Parlamentul cu privire la faptul ca CNA nu-si respecta atributiile prevazute in legislatia audiovizualului.

Decizia de acordare a licentei audiovizuale s-a luat cu sase voturi pentru si trei impotriva (Narcisa Iorga, Ioan Onisei si Dan Grigore), potrivit Mediafax.

Realitatea TV, reclamata la CNA de Administratia Prezidentiala

Astfel, la sedinta de joi a Consiliului, a fost prezent din nou Stelian Tanase, care, de la 1 noiembrie, va fi director general al Realitatea TV. El a prezentat din nou proiectul editorial al postului Realitatea TV, a carui licenta audiovizuala avea ca termen de expirare data de 30 octombrie.

Dupa ce Stelian Tanase a iesit din sala de sedinte, discutiile dintre membrii CNA au fost foarte aprinse, culminand cu acuzatii din partea unora dintre membrii Consiliului la adresa altor membri.

"Lipsa de profesionalism este direct proportionala cu audienta", a spus, din start, Narcisa Iorga, membru al CNA. "Domnul Tanase a spus ca, daca va primi un telefon, isi va da demisia, dar noi ce vom face? Eu imi mentin pozitia ca o statie, timp de noua ani, a avut un anumit comportament pe piata audiovizuala, trebuie sa luam in considerare si greselile CNA", a spus Iorga.

"Mie nu imi este deloc clar cum este cu actionariatul acestui radiodifuzor si cu conducerea lui deliberativo-executiva. Avem o serie intreaga de prevederi foarte clare in legea audiovizualului, ar trebui sa cunoastem actionariatul pana la ultima persoana fizica. Nu inteleg cum poate un om de afaceri sa investeasca o suma importanta in managementul unui post si sa plateasca pentru a munci. Problema actionariatului ridica, in opinia mea, si o problema la fel de importanta si anume cine opereaza, de fapt, licenta. Sunt intrebari la care, din pacate, nu putem raspunde in acest moment", a spus si Ioan Onisei, vicepresedintele CNA.

El a facut referire la faptul ca managementul Realitatea Media a fost preluat de compania Asesoft si la articolul 59 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "(3) Sunt interzise operarea si exploatarea licentelor audiovizuale de catre alte persoane decat detinatorii de drept ai acestora".

"Eu, personal, gasesc o contradictie evidenta intre obiectivele declarate de viitorul manager, pentru care, ca orice om care investeste bani, obiectivul principal este audienta, si acest proiect de grila de program pentru care obiectivele inseamna altceva. Nu pun la indoiala onestitatea, calitatea morala si intelectuala a domnului Stelian Tanase. Ma intreb, insa, si eu daca domnul Stelian Tanase nu corespunde intereselor de business si maine-poimaine isi da demisia", a mai spus Onisei.

Postul Realitatea TV a fost reclamat, miercuri, la CNA de catre Administratia Prezidentiala, pentru emisiunea "Ora de Foc" din data de 25 octombrie, in care informatiile privind dosarul ALRO au fost prezentate intr-un mod "tendentios", aducand-i prejudicii de imagine presedintelui Traian Basescu.

Decizia de autorizare initiala a postului Realitatea TV a fost data de CNA in 30 octombrie 2001, fapt pentru care licenta audiovizuala a postului Realitatea TV expira pe 30 octombrie 2010.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#licenta Realitatea TV prelungita CNA , #stiri media