De unde se informeaza romanii si ce subiecte ii intereseaza

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 22:56
3982 citiri
De unde se informeaza romanii si ce subiecte ii intereseaza
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Sursele de informare ale romanilor sunt televiziunea, retelele de socializare si site-urile de stiri, iar pentru doua treimi (66%) dintre cei acestia domeniul de interes este sanatatea, arata rezultatele unui studiu de specialitate publicat luni.

Potrivit cercetarii "Relevanta brandurilor. Ce conteaza cu adevarat pentru consumatori", realizata de iSense Solution pentru Golin Romania, mesajele transmise in spatiul public de catre branduri trebuie sa fie in primul rand utile/practice (69%) pentru a atrage atentia. De asemenea, peste jumatate dintre cei intervievati (56%) au afirmat ca mesajele trebuie sa fie informative, iar 35% amuzante sau distractive.

Pe de alta parte, 19% dintre romani sunt interesati de informatiile inspirationale, 18% de cele surprinzatoare, 10% de informatiile populare sau la moda si 7% de cele socante.

In ceea ce priveste sursele de informare preferate de romani, topul este condus de TV si retelele sociale, urmate de site-urile de stiri si site-urile companiilor. Ierarhia mai cuprinde familia, prietenii sau colegii.

Conform sursei citate, in 2017, romanii au acordat atentie in special informatiilor din domeniile:

  • sanatate (66%)
  • economie (64%)
  • celor despre diverse produse achizitionate (59%)
  • familie/prieteni 59%
  • video/retete culinare (57%)

Pentru 2018, punctele de interes vor fi din domeniile:

  • stiinta si tehnologie (51%)
  • sanatate (50%)
  • financiar (45%)

In schimb, stirile despre vedete vor scadea in relevanta.

La nivel global, consumatorii au fost mai interesati de informatiile referitoare la politica (59%), divertisment (57%), de stirile despre vedete (55%) sau din domeniul economiei (49%).

Studiul iSense Solutions a inclus o etapa calitativa (interviuri etnografice), precum si o etapa cantitativa pe un esantion de 500 de respondenti, utilizatori de internet din mediul urban si rural, cu varste intre 18 si 65 de ani.

Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro, in luna august 2017, iar marja de eroare este de +/-4,38%, la un nivel de incredere de 95%.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#surse informatii romani , #stiri media