Ce televiziuni trebuie transmise obligatoriu de cablisti in 2013

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 20:26
7663 citiri
Ce televiziuni trebuie transmise obligatoriu de cablisti in 2013
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului a stabilit lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu in 2013 de toti cablistii din Romania, printre posturile nou intrate in aceasta lista numarandu-se Romania TV, Nasul TV si Transilvania Live, iar printre canalele care ies aflandu-se Mynele TV, Trinitas TV si DDTV.

Membrii CNA au aprobat cu unanimitate de voturi, in sedinta de marti, "lista must-carry".

Astfel, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in anul 2013 se regasesc programele Societatii Romane de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News si studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara), dar si TV5, un program inclus obligatoriu in grilele operatorilor de cablu in baza unui acord international intre Romania si Franta.

De asemenea, in lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablisti in 2013 se regasesc urmatoarele televiziuni private, selectate de CNA in ordinea indicelui anual de audienta: Pro TV, Antena 1,Kanal D, Antena 3, Prima TV, Realitatea TV, National TV, B1 TV, Romania TV, OTV, Antena 2, Favorit TV, Taraf TV, Kiss TV, Euforia Lifestyle TV, Gsp TV, National 24 Plus, U Televiziune Interactiva, Music Channel, TV Neptun, Nasul TV, Transilvania Live, Look TV, H!T Music Channel, TV H2O si Inedit TV.

Comparativ cu lista din 2012, in acest an, operatorii de cablu nu mai sunt obligati sa retransmita televiziunile: Mynele TV, Trinitas TV, DDTV, Money Channel, Speranta TV si TOP 1.

In schimb, fata de 2012, in acest an cablistii sunt obligati sa retransmita urmatoarele televiziuni: Romania TV, Nasul TV, Transilvania Live, Look TV, H!T Music si Inedit TV.

"Dupa analizarea audientei, a ramas o lista de 26 de posturi, in ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta pentru 2012. Ultimele sase pozitii din lista (Nasul TV, Transilvania Live, Look TV, H!T Music, TV H2O si Inedit TV - n.red.) sunt societati care au platit mai tarziu la Kantar Media masuratorile de audienta, dar Kantar le-a prins in lista (furnizata CNA - n.red.)", au mai spus reprezentantii Consiliului.

Pe de alta parte, in "lista must carry" au intrat si televiziunile regionale: West TV, N1 TV, TV Buzau, TV SudEst, MDI TV, Antena 1 din Slobozia, Axa TV Maramures, eMaramures TV, Maramures TV, Nord TV, Erdely TV, Est TV, TeleMoldova Plus, Olt TV, Valea Prahovei TV, Informatia TV, Realitatea TV Banat si TVT 89.

In "lista must-carry" a intrat si televiziunea Erdely TV, o televiziune regionala dedicata exclusiv minoritatilor maghiare, in conformitate cu articolul 82, alineatul 4 din Legea audiovizualului, potrivit caruia: "In localitatile in care o minoritate nationala reprezinta o pondere mai mare de 20% distribuitorii vor asigura si servicii de transmitere a programelor care sunt libere la retransmisie, in limba minoritatii respective".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#televiziuni transmise obligatoriu, #televiziuni transmise cablu , #televiziune
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păi, la categoria "regionale-minoritare" de ce nu intră şi cele ale