Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV?

Duminica, 01 Mai 2011, ora 11:29
10578 citiri
Cine este Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV?

Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV, este un om de afaceri prosper, cu firme in domeniul contructiei, dar si in publicitate si media.

Odata cu preluarea a 92% din pachetul de actiuni de la Realitatea Tv, Elan Schwartzenberg devine unul din cei mai importanti jucatori pe piata media. Sebastian Ghita, patronul Asesoft, care detine pe cinci ani manageriatul Realitatii TV, in baza unui contract prin care s-a angajat sa faca investitii in postul de televiziune, sustine ca Schwartzenberg, in calitate de actionar majoritar, nu se poate implica in conducerea postului de televiziune.

Preluarea postului de televiziune de catre Schwartzenberg a fost cel mai probabil "supriza" pe care Sorin Ovidiu Vintu, acum arestat intr-un dosar de santaj pornit in urma reclamatiei lui Sebastian Ghita, i-a facut-o lui Traian Basescu.

Relatiile bune dintre Sorin Ovidiu Vintu si Schwartzenberg au fost vizibile inca din octombrie 2010, cand Schwartzenberg l-a vizitat pe SOV la spitalul Floreasca, unde era internat.

Ramane insa de vazut daca Schwartzenberg va incerca sa preia controlul postului de televiziune: acesta isi va face, cel mai probabil, intentiile cunoscute luni, cand a spus ca isi doreste sa fie intervievat de toti jurnalistii postului Realitatea.

Elan Schwarzenberg este nascut pe 25 aprilie 1967, la Iasi. a studiat la Scoala Generala Petru Rares, Harlau, si a facut liceul si armata in Israel, unde s-a mutat cu familia. A revenit in Romania in 1988, unde a inceput Facultatea de Stomatologie. Desi a devenit medic, nu a practicat profesia, ci a intrat in afaceri.

A inceput cariera printr-o firma de importuri din Turcia, apoi comert cu electronice si a detinut mai multe firme, in mai multe domenii. A infiintat propria firma de publicitate, Exclusive Media, in care a investit trei milioane de dolari si care a fost vanduta catre News Corporation (unul dintre cele mai mari conglomerate media din lume). A fost presedintele si actionarul dezvoltatorului imobiliar Neocity Group Romania, care are la activ pana in prezent doua cladiri de birouri- Neocity Towers I & II din zona Dorobantilor, si un proiect comercial, City Park Mall din Constanta.

Divort cu scandal de Mihaela Radulescu

Mariajul dintre Elan Schwartzenberg si Mihaela Radulescu l-a adus pe omul de afaceri pe prima pagina a tabloidelor. Cei doi s-au casatorit in secret in 2004 si au avut un baiat, Ayan, insa mariajul a durat doar patru ani. In 2008, cei doi s-au afisat tinandu-se de mana la tribunal, spunand ca doresc sa divorteze amiabil.

Divortul s-a transformat pana la urma intr-un razboi al declaratiilor, Mihaela Radulescu acuzandu-l pe Elan de infidelitate, alcoolism si de violenta, spunand ca a fost data afara din domiciliul conjugal.

Vedeta a depus chiar si o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, acuzandu-si fostul sot de abandon familial, insa a renuntat ulterior la actiune.

Dupa ce, timp de mai multe saptamani, cei doi s-au razboit prin declaratii in presa, s-au inteles pana la urma asupra custodiei baiatului, care a ramas la mama, iar omul de afaceri i-a platit o pensie alimentara de 2.000 de euro pe luna.

Printr-o scrisoare adresata presei, Mihaela Radulescu lansa atunci acuzatii grave la adresa fostului sot: "Am sentimentul ca traiesc viata altei femei in acest moment. Am fugit de un sot care ma insela si care incepuse sa traiasca cum traiesc mai toti milionarii cu bani facuti peste noapte - smechereste, in orgii sexuale si financiare.

Il veti regasi bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta, il veti regasi in off-shore-uri indepartate. In terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapan", potrivit scrisorii citate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elan Schwartzenberg, #cine este Schwartzenberg, #Schwartzenberg patron Realitatea , #televiziune
Comentarii
Poza bobinstein
bobinstein
rank 1
cine-i elan? e un nati mai spalat un pic
Poza Westrop
Westrop
rank 5
De retinut: "Il veti regasi bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, in toate campaniile electorale, cand de-o parte, cand de cealalta"