Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Gadea s-a plans in Parlament ca Antena 3 este supusa presiunilor lui Basescu

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 23:03
5443 citiri
Gadea s-a plans in Parlament ca Antena 3 este supusa presiunilor lui Basescu

Directorul general al postului Antena 3, Mihai Gadea, a facut un apel in Parlament, marti, pentru o interventie in apararea libertatii presei. Jurnalistul considera ca postul TV este supus unor presiuni din partea presedintelui Traian Basescu.

In cadrul unei dezbateri in Parlament, Gadea a spus ca presiunile sefului statului ar pune in pericol libertatea de exprimare si statul de drept, moderatorul tv aratand cu degetul si catre CSM si DNA, informeaza Antena 3.

"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt cat se poate de clare. Am facut acea scrisoare, in baza careia am fost invitati astazi la aceasta audiere, in urma cu ceva timp.

A trecut ceva timp de atunci si ea fost adresata presedintelui Camerei Deputatilor, asa cum am adresat scrisori tuturor organismelor de presa sau institutiilor care apara libertatile din Romania si din afara lor. Raspunsul pe care l-am primit din partea Camerei Deputatilor a fost invitatia la aceasta sedinta", a declarat Gadea.

Stenograme: Voiculescu cerea ca Mihai Gadea si Alessandra Stoicescu sa se duca la usa RCS

Potrivit acestuia, DNA a inventat un dosar de santaj asupra unei entitati de trust (RCS-RDS - n.red.), declansand totodata urmarirea penala impotriva entitatii juridice Antena 3.

Totodata, prezentatorul tv a mai afirmat ca este pentru prima oara cand o institutie de presa a fost pusa sub urmarire penala.

Gadea a mai spus ca a fost pusa in pericol existenta a sute de angajati, dar si ca postul de televizune este supus unor presiuni si amenintari.

Dan Voiculescu, trimis in judecata in dosarul de santaj al lui Sorin Alexandrescu

Directorul Antenei 3 a cerut infiintarea unei comisii de ancheta care sa intocmeasca un raport inclus intr-un dosar ce ar urma sa fie trimis institutiilor europene.

Deputatul PSD Madalin Voicu a declarat insa ca nu este posibila crearea unei astfel de comisii, recomandand o alta varianta.

"Eu cred ca trebuie sa gasim un text, sa facem un text, prin care, luand la cunostinta cele pe care ni le-ati spus, sa-l prezentam ca pe opinie oficiala a Comisiei", a precizat social-democratul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Mihai Gadea plangere Parlament, #Gadea Basescu presiuni Antena 3, #Antena 3 santaj RCS RDS , #televiziune