Interviu controversat la Fox News: Academician luat la rost pentru ca e musulman

Marti, 30 Iulie 2013, ora 21:56
4964 citiri
Interviu controversat la Fox News: Academician luat la rost pentru ca e musulman
Foto: policymic.com

A fost suficienta o singura intrebare nepotrivita pentru ca postul Fox News sa fie facut de ras, dar si ca o carte despre biografia lui Iisus Hristos sa ajunga pe primul loc in topul Amazon al celor mai vandute volume.

Un respectat academician, Reza Aslan, care este intamplator musulman, a fost intrebat de un jurnalist al televiziunii Fox News ce il califica pe el sa scrie o carte despre crestinism, relateaza The Independent.

Gafa monumentala la Fox News: Sinucidere transmisa in direct (Video)

In urma interviului controversat, noua carte a autorului a ajuns in topul incasarilor, vanzarile biografiei lui Iisus Hristos crescand cu 35% in numai doua zile.

Prezentatoarea Lauren Green a incercat sa il puna intr-o situatie jenanta pe Aslan, insa a reusit contrariul. Aceasta l-a intrebat: "Sunteti musulman, cum de ati scris o carte despre parintele cretinismului?".

Gafa monumentala la Fox News: au facut praf harta Europei

Atunci, Aslan, vizibil surprins de intrebarea nepotrivita, a raspuns ca nu este doar un musulman, ci ca este calificat sa scrie despre acest subiect, explicand de ce.

"Sunt un academician cu patru diplome importante, printre care una in Noul Testament, vorbesc fluent greaca veche si am studiat originile crestinismului timp de doua decenii. S-a intamplat sa fiu si musulman. Deci nu sunt doar un musulman care scrie despre Iisus, sunt un expert cu doctorat in istoria religiilor", a replicat Aslan.

Gafa la Fox News: "Obama bin Laden a murit" (Video)

Incidentul a fost un episod rusinos pentru Fox News, dar unul pozitiv pentru biografia scrisa de Aslan, "Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth" (Viata si intamplarile lui Iisus din Nazaret), care a ajuns pe primul loc in clasamentele Amazon.

Editura Random House a organizat o sedinta de urgenta referitoare la acest fenomen si a cerut sa mai fie tiparite inca 50.000 de exemplare, ridicand numarul volumelor la un total de 150.000.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#gafa Fox News academician Iisus, #gafa Fox News Iisus, #interviu Fox News Iisus , #televiziune