Opinii: Incendiul de la maternitate: Exclusivitatea mortii

Joi, 19 August 2010, ora 17:32
1818 citiri
Opinii: Incendiul de la maternitate: Exclusivitatea mortii
Foto:protv.ro

Televiziunile au manevrat intr-un fel josnic tragedia prin care au trecut acesti parinti. Cu microfonul in mana si cu camera dupa ei, i-au urmarit sa le smulga declaratii in exclusivitate. La locul tragediei, o reporterita inconstienta se amesteca printre pompieri, cu o pofta macabra de senzational.

Dupa ce totul s-a terminat, e timpul sa inceapa dezbaterile. Pe la televiziuni se tin acum lectii de administrare a unui spital, de management si de conduita. Sunt adusi pompierii in studio, pentru ca ei sa descrie socul trait la vederea acelor trupuri plapande din sala de reanimare. Orice pentru a tine lumea in fata micului ecran. Se fac campanii de comemorare, se lanseaza baloane la cer, se aprind lumanari pe caldaram. Se pun ursuleti de plus.

Prezentatorii si reporterii ofteaza adanc de cate ori pronunta cuvintele "bebelus" sau "mamica". Isi retin cu greu lacrimile. Vocea lor scazuta seamana cu a unor oameni care au suferit ei insisi o pierdere tragica. Psihologii sunt nelipsiti din platou, pentru a-i mai calma putin pe ei si pe telespectatori. Hanibal Dumitrascu este de departe specialistul-vedeta al Romaniei.

Sunt sigur ca, daca nu ar initia Realitatea TV o petitie prin care sa ceara verificarea instalatiilor din spitale, totul ar fi lasat in paragina, fara sa-i pese nimanui. Cu siguranta ca, fara sa ceara Antena 3 un moment de reculegere in noapte, lumea nu ar fi intristata de moartea acelor copii. Tot ce se poate cere unor asemenea amatori care inteleg sa isi faca meseria intr-un mod penibil este sa aiba decenta de a nu rascoli tragedia mai mult decat trebuie.

S-a reactivat si Andreea Marin, aceasta mamica-simbol a Romaniei, inventatoare de top, premiata si recunoscuta. Fosta si eterna vedeta a romanilor se mandreste cu faptul ca ea a nascut in acelasi spital. Oamenii trebuie sa cunoasca emotia si intristarea Andreei, preocuparea ei pentru soarta copiilor din aceasta tara.

In seara incendiului, o domnisoara foarte alertata de la ProTV, cu un microfon in mana, in plina actiune a SMURD-ului si pompierilor, se repede la coordonatorii operatiunii de salvare pentru a le lua declaratii in exclusivitate, manifestand o curiozitate morbida. Atat de mare este inconstienta unora!

Poate daca s-ar pune in situatia parintilor in cauza, ar intelege mai bine si nu ar jigni memoria copiilor disparuti in incendiu. Insa, astfel de evenimente nu sunt pentru ei decat prilejuri bune de a-si demonstra maretia jurnalistica in fata sefilor, de a se mandri cu realizarile, cu exclusivitatile obtinute.

Nu iti ramane decat sa te minunezi in fata modului cum inteleg televiziunile sa-i informeze pe oameni cu privire la aceasta problema. In coltul ecranului curg obsesiv imagini transmise in direct de la "maternitatea groazei". De parca se asteapta ca cineva sa iasa pe acea usa si sa ne spuna ca nu a fost un incendiu si ca nimeni nu a murit acolo. A fost doar un cosmar, din care televiziunile nu s-au trezit si inca mai delireaza.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#incendiu maternitate Giulesti, #televiziuni bebelusi morti, #pompieri SMURD , #televiziune
Comentarii
Poza aza
aza
rank 1
mai bine nasti acasa, cum a nascut si Veta mea si e si moasa acu si moseste prin sat ca nu mai e de trai saracii copi murira sa aiva tarana usoara ca ma inteapa inima de durere si astia de la otveu numai prostii zic de parca are Basescu vina