Tatal lui Tudor Gheorghe, reactie dura dupa campania Antena 3: Asa procedeaza comunistii!

Vineri, 15 August 2014, ora 19:21
20790 citiri
Tatal lui Tudor Gheorghe, reactie dura dupa campania Antena 3: Asa procedeaza comunistii!
Foto: Adevarul

Tatal cantaretului Tudor Gheorghe, Ilie Tudor, a declarat ca nu sustine Antena 3, dupa ce pe postul de televiziune au aparut informatii ca artistul ar fi transmis un mesaj de sustinere, dupa condamnarea lui Dan Voiculescu.

"Eu nu ma uit la mizeria lor. Si cum sa creada cineva ca eu as putea sustine pe un bogatas care a facut avere din banii comunistilor, care mai e si condamnat acum? Sunt uimit ca si-au permis sa spuna asa ceva, nu cred ca fiul meu ar fi putut sa spuna si el asa ceva.

Fiul meu este in strainatate acum, il sun peste cateva zile. Este o manevra tipic comunista. S-au folosit de numele meu in campania lor de salvare a unui comunist murdar. Asa procedeaza comunistii, dintotdeauna, ii stiu bine", a spus Ilie Tudor, intr-o declaratie pentru Alexandru Cautis, de la Kamikaze.

Intr-un interviu publicat in luna decembrie 2012, Ilie Tudor povestea despre perioada petrecuta in inchisorile comuniste si despre suferintele pricinuite atunci.

"Nu-mi mai simt un picior, de la glezna in jos. Asta se trage de la ancheta, de la Securitate: cand mi-au dat cu un drug peste calcaie, mi-a sarit talpa de la pantof. N-am simtit durerea in picior, ci undeva, in crestetul capului. Cand au dat a doua oara, am lesinat. M-au trezit abia cand m-au ars cu tigara sub barbie", spunea tatal lui Tudor Gheorghe, intr-un interviu pentru Adevarul.

Miercuri, Antena 3 a publicat un mesaj despre care se sustinea ca ar fi fost redactat de artist, in semn de sustinere pentru postul de televiziune, mesajul fiind citit de Mihai Gadea in emisiunea sa.

"Draga Mihai,

Rupt de realitatea romaneasca si de romani, fiind eu prin Spania intr-o zona fara fite turistice, am aflat cu amaraciune si indignare ce se intampla cu tara si cu noi. In '59 tata a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si toata averea confiscata. Mama cu trei copii a fost trimisa pe drumuri. Prin '70 am primit o hartie pe care scria ca justitia isi cere scuze. De suferinta noastra nicio vorba. Pana la urma se va constata ca totul a fost o facatura ordinara cu un prea evident caracter politic. Si totul se va uita!

Amaraciunea, consumul nervos, injuriile aduse cu rautate de colegii de breasla, orbiti de invidie si altele cum vor fi sterse? Astea pe termen lung lasa urme. Cu toata prietenia pe care v-o port, va rog sa treceti zambind peste toate si sa iertati dar sa nu uitati. Antena 3 este si va fi ca pasarea Phoenix.

Cu statornica prietenie, Tudor Gheorghe", se arata in mesaj.

Printre artistii care si-au aratat insa sustinerea fata de Antena 3, in ziua condamnarii lui Dan Voiculescu, intr-o emisiune-maraton a postului de televiziune, s-au numarat Draga Olteanu Matei, Dorel Visan, Carmen Tanase si Florina Cercel, care au intervenit telefonic in direct.

Monica Ghiurco trebuie sa dea explicatii TVR-ului pentru solidarizarea cu Antena 3

In schimb, prezentatoarea TVR Monica Ghiurco va trebui sa dea explicatii in fata Comisiei de Etica si Arbitraj a televiziunii, dupa ce s-a solidarizat cu jurnalistii Antenei 3, fiind prezenta si in platoul postului de stiri, in ziua in care a fost condamnat Dan Voiculescu, scrie Adevarul.

"Si eu, ca si cei care si-au exprimat public sustinerea pentru jurnalistii Antena 3, nu am facut altceva decat sa imi exersez libertatea. Aratati-mi ce legi am incalcat! Solidarizarea cu colegii de breasla, aflati intr-o situatie dificila in care le este periclitat locul de munca, din motive independente de persoana lor, este un gest normal intr-un regim democratic", scrie pe Facebook Monica Ghiurco, care sustine ca, indiferent de la ce post de televiziune sunt jurnalistii, reactia sa este aceeasi.

Dezvaluire soc: CNA nu a inregistrat Antena 3 vineri. A fost o "pana de curent voluntara"

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

In schimb, unul dintre membrii CNA, Narcisa Iorga, a spus marti ca emisiunile Antenei 3 de vineri, incepand cu ora 17.00, nu au fost inregistrate, asa cum sustinea presedintele institutiei, motivul fiind o "pana de curent voluntara".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#tata Tudor Gheorghe Antena 3, #Tudor Gheorghe mesaj Antena 3, #actori mesaje Antena 3, #Monica Ghiurco sustinere Antena 3 , #Antena 3