The Money Channel si-a intrerupt emisia - Licenta televiziunii expira pe 25 aprilie

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 15:29
6153 citiri
The Money Channel si-a intrerupt emisia - Licenta televiziunii expira pe 25 aprilie

Televiziunea de business The Money Channel, detinuta de societatea Realitatea Media SA, si-a intrerupt emisia din motive tehnice, in conditiile in care licenta audiovizuala a acestui post va expira pe 25 aprilie.

In prezent, pe canalul 105 din grila digitala din Bucuresti a RCS&RDS pe care emitea The Money Channel, in locul programului obisnuit, este afisat textul "revizie tehnica", alaturi de sigla televiziunii.

Societatea Realitatea Media SA, care detine licenta audiovizuala a The Money Channel, a notificat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) privind intreruperea emisiei pentru probleme tehnice, incepand din 1 aprilie.

"Au notificat ca intrerup emisia pentru probleme tehnice 90 de zile, incepand cu 1 aprilie, dar in conditiile in care le expira licenta in 25 aprilie", a declarat Laura Georgescu, presedintele CNA, fiind contactata sambata de agentia Mediafax.

Televiziunea The Money Channel detine o licenta audiovizuala de satelit, care a fost autorizata de CNA in 25 aprilie 2006, potrivit site-ului Consiliului.

Contactat sambata de Mediafax, Cozmin Gusa, actionar al societatii Realitatea Media SA, a declarat ca va putea vorbi despre The Money Channel doar dupa Paste.

Este neclar de ce Realitatea Media SA a decis sa notifice CNA privind intreruperea emisiei The Money Channel din motive tehnice, pentru 90 de zile, in conditiile in care, pe 25 aprilie, expira licenta acestei televiziuni. Expirarea licentei unei televiziuni este echivalenta cu inchiderea respectivului post TV, daca nu este depusa in termenul legal, la Consiliul National al Audiovizualului, o solicitare de prelungire a respectivei licente si in absenta unei decizii a CNA privind prelungirea licentei.

Licenta audiovizuala a The Money Channel este detinuta de societatea Realitatea Media SA, care detine si licenta televiziunii de stiri Realitatea TV.

Aflata in insolventa din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA are urmatorii actionari: Strategies Research Investments SRL - 86,513817357%, PSV Company SA - 7,555789039%, Sindicatul National "Petrom-Energie" - 5,423391979%, Global Video Media SRL - 0,507001207%, Gheorghe Cristian Toroipan, Eugen Gheorghe Luha si Florin Bercea - cu cate 0,000000139%, potrivit CNA.

Asociatii Strategies Research Investments SRL sunt Cozmin Gusa - 50% si Maricel Pacuraru (aflat in prezent in arest, dupa ce in noiembrie 2014 a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare intr-un dosar privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro) - 50%.

Totodata, societatea Geopol International SRL, ai carei asociati sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (in aceasta societate Cozmin Gusa detine 50%, iar Maricel Pacuraru - 50%) si Alexandra-Beatrice Pacuraru -1% -, detine o licenta pentru televiziunea de stiri Realitatea Plus.

In ultimii ani, televiziunea The Money Channel a functionat in baza unui parteneriat pe care Realitatea Media SA l-a avut cu omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania.

In 30 aprilie 2013, o data cu structura de programe a The Money Channel, Consiliul National al Audiovizualului a aprobat si functionarea televiziunii din noile sale studiouri din Bucuresti. Imobilul in care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel este detinut de omul de afaceri Mohammad Murad, cel care finanta televiziunea in noua formula, dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din Realitatea Media.

Pe de alta parte, la inceputul anului 2014, Mohammad Murad a incercat, fara succes, sa obtina o licenta de la CNA pentru a-si lansa propria televiziune de business si lifestyle, cu denumirea TV Life.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#revizie tehnica Money Channel, #licenta Money Channel , #televiziune